BKV.hu

Sajtóreagálás Naszályi Gábor téves állításaira

2018-10-10 16:49:25

 

Pontatlan ismereteken és a Dr. Környei Éva jogi- és humánpolitikai igazgató asszonnyal készült interjú elferdítésén alapszanak Naszályi Gábor téves állításai, melyek szerint a BKV Zrt.-nek nem célja a munkaerő megtartása, és az ehhez szükséges béremelések végrehajtása illetve a munkakörülmények javítása. Ahogy a Dr. Környei Évával készült interjúban is olvasható, a BKV 2017-ben elkészült és a következő 4 évre szóló humánstratégiájának két fő célja: a meglévő munkavállalóink megtartása, illetve új munkavállalók megszerzése.

 

A munkavállalók megtartását szolgálja az elmúlt két évi 15 + 12 százalékos bérfejlesztés, a Kollektív Szerződésben foglalt bérpótlék rendszer, a szociális juttatások széles köre és a cafeteria rendszer is.
Az új munkavállalók megszerzésére indítottuk jól szervezett toborzási kampányunkat, amely a hagyományos kommunikációs csatornák mellett a kor kihívásaira felelve igénybe veszi a legnagyobb közösségi oldalak adta lehetőségeket is. A kampány sikerét bizonyítja, hogy idei 9 és fél hónap alatt már több mint 530 új járművezetőt és tanulót vett fel Társaságunk.
A munkavállalók megtartására és az új munkaerő toborzására irányuló tevékenységünknek köszönhetően az éles munkaerőpiaci verseny ellenére is sikerült mérsékelnünk a fluktuációt és biztosítanunk az utánpótlást.
Mára az álláskeresők és munkatársaink számár is egyértelmű, hogy a BKV Zrt. 50 éves közel 10000 főt foglalkoztató céghez méltóan biztos állást, biztos jövedelmet nyújt minden munkavállalójának.

 

Naszályi Gábor önmagával is ellentmondásba kerül, hiszen az új járművezetők felvételére és kiképzésére - melyet oly hevesen kritizál - pont a jelenlegi munkavállalók túlóráinak csökkentése és így munkakörülményeinek javítása érdekében van szükség.

 

 

BKV Zrt.