BKV.hu

Sajtóközlemény az M3 felújított metrószerelvényekről

2017-06-23 17:09:05

A BKV Zrt. és a Közlekedési Hatóság döntése alapján a BKV Zrt. felelős üzemeltetőként megkezdte a felújított szerelvények forgalomból történő átmeneti kivonását, soron kívüli átvizsgálásuk céljából.

A BKV Zrt. és az elsőfokú vasúti közlekedési hatóság folyamatos egyeztetéseket folytatott az M3 korszerűsített metrószerelvények meghibásodásairól, műszaki állapotáról. Az egyeztetések alapján – az elmúlt időszak utas kellemetlenséget okozó eseményeinek figyelembevételével – az elsőfokú vasúti közlekedési hatóság a BKV Zrt-vel egyeztetett döntést hozott a felújított szerelvények forgalomból történő átmeneti kivonásáról, mely döntés végrehajtását a BKV Zrt. megkezdte.

A kivonást követően azonnal megkezdődik a szerelvények soron kívüli átvizsgálása, a fennálló hiányosságok megszüntetése. A vizsgálatok teljes körűek lesznek, ennek megfelelően ki fognak terjedni az egyes berendezések, alkatrészek ellenőrzésére, a műszaki, forgalmi személyzet beavatkozásaira és a funkcionális működésekre is. Ezeknek a vizsgálatoknak az elvégzésére szerelvényenként várhatóan 4-8 napra lesz szükség, így optimális esetben az első szerelvény akár már a jövő hét második felében újból forgalomba állítható lesz.

Ebben az átmeneti időszakban az M3 metróvonal forgalom lebonyolítását a BKV Zrt. a régi metrószerelvényekkel fogja megoldani.

Ezúton kérjük utasaink szíves elnézését az okozott kellemetlenségekért.

BKV Zrt.