BKV.hu

Rövidített útvonalon jár a H5-ös HÉV szombaton és vasárnap

2016-05-02 08:31:43

2016. május 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap a H5-ös HÉV helyett pótlóbuszok járnak a Batthyány tér M+H és a Szentlélek tér H között pályahibák helyreállítása miatt. A pótlóbuszokon kerékpárok szállítása megengedett.

 

H5-ös pótlóbusz

 

2016. május 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap a H5-ös pótlóbusz a Szentlélek tér felé a Batthyány tér M+H–Batthyány tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Szentlélek tér H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Batthyány tér M+H (felszállóhely): a 990-es autóbusz megállóhelyén;
 • Margit híd, budai hídfő H: a 109-es autóbusz megállóhelyén;
 • Szépvölgyi út H: a HÉV-pótló kijelölt megállóhelyén az Árpád fejedelem útja 53. előtt;
 • Tímár utca H: a HÉV-pótló kijelölt megállóhelyén az Árpád fejedelem útján a Textilgyár utca torkolata után a gyalogos felüljáró alatt;
 • Szentlélek tér H: a HÉV-pótló kijelölt megállóhelyén az Árpád híd alatt.

2016. május 7-én és 8-án, szombaton és vasárnap a H5-ös pótlóbusz a Batthyány tér M+H felé a Szentlélek tér H–Tavasz utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Batthyány tér M+H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

 • Szentlélek tér H: a HÉV-pótló kijelölt megállóhelyén az Árpád híd alatt;
 • Serfőző utca: a 29-es autóbusz megállóhelyén;
 • Tímár utca H: a 29-es autóbusz megállóhelyén;
 • Szépvölgyi út H a 29-es autóbusz megállóhelyén;
 • Margit híd, budai hídfő H: a 9-es, a 26-os és a 109-es autóbusz megállóhelyén;
 • Batthyány tér M+H (leszállóhely): a végállomási leszállóhelyen.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2016. május 2.

Budapesti Közlekedési Központ