BKV.hu

Reagálás Napi.hu írására

2018-01-05 15:45:12

Tisztelt Szerkesztőség!
A napi.hu oldalon megjelent, „Lázadás kezdődhet a BKV-nál?” című cikkével kapcsolatban engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét az alábbiakra.
A BKV Zrt. menedzsmentje, így a szakszervezeti képviselő által említett vezérigazgató-helyettes is minden esetben a vállalat és a munkavállalók érdekeit tartja szem előtt, mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa vezetett terület megfelelően működjön. Erre példa a novemberben zökkenőmentesen elindult metrópótlás is. A fentiek természetesen érvényesek akkor is, amikor az adott szakterület létszámhelyzetéről van szó. A munkaerőhiány egyébként nem csak a BKV problémája, általános, a legtöbb szektorra jellemző megoldandó feladat. Azonban Szabó István (a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke) állításával szemben ennek kezelésére nem az a megoldás, hogy feláll a vezetőség valamelyik elkötelezett tagja.
Társaságunk minden esetben a Munka Törvénykönyvében, illetve a Kollektív Szerződésben előírtaknak megfelelően jár el, legyen szó létszámleépítésről, túlóráról – vagy éppen a dolgozóknak adott juttatásokról.
Társaságunknál a szükséges létszám biztosítása érdekében folyamatos a járművezető felvétel, emellett a képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Az autóbuszvezetői állomány jelenlegi létszámához képest további bővítésre lesz szükség a jövőben.
A BKV Zrt. továbbra is elkötelezett a munkavállalók megtartása érdekében. Ennek egyik eszköze a 2018-as bérmegállapodás is, amely további biztonságot adhat munkavállalóinknak.
Üdvözlettel:
BKV Zrt.