BKV.hu

Reagálás az Euroastra cikkére

2010-05-14 11:01:04

Tisztelt Főszerkesztő úr!
Az Euroastra.hu oldalon megjelent cikkel kapcsolatban sajnálattal olvastuk, hogy a cikk írója a Metallica-koncert idejére tervezett járatsűrítésről szóló közleményünket félreértette, mi több: megtévesztő módon adott tájékoztatást. A kiadott tájékoztatással azt kívántuk az utazóközönség tudomására hozni, hogy bár a koncert szervezői nem keresték meg a Társaságunkat többletszolgáltatási igényükkel, ennek ellenére mégis sűrítjük a rendezvény környéki járatainkat, tehát többletszolgáltatást nyújtunk.

A BKV Zrt. feladata a vonatkozó jogszabályok és a Budapest Főváros Önkormányzata és a BKV Zrt. között érvényben lévő Szolgáltatási Szerződésben meghatározottak szerint a közösségi közlekedés zavartalan biztosítása, az ún. Paraméterkönyvben rögzített forgalmi teljesítményszintnek megfelelően (ez a metró esetében a koncert időpontjában 10 perces, a felszíni autóbusz, villamos, trolibusz járatok esetében 10-20 perces indítási időközöket jelent). Ezen felül, amennyiben várhatóan nagyobb tömegeket megmozgató rendezvényre kerül sor a fővárosban - a szervező kérésére - többletszolgáltatást nyújtunk. A koncertre a szervezők 34.000 jegyet adtak el, könnyen belátható, hogy ekkora tömeg mozgatására - tekintettel a koncert befejeződésének 23.00 utáni időpontjára - a BKV Zrt. járatainak üzemidején belül (a koncert végétől számított 20 percen belül a metró üzeme leáll, a felszíni hálózaton pedig az utolsó járművek indulnak) fizikailag nincs lehetőség. A megfelelő utazási kényelem biztosítása érdekében célszerű lett volna az üzemidőket kitolni, azonban ennek több millió Ft-os üzemeltetési többlet költségét a BKV Zrt. nem vállalhatja fel.

Örömmel vennénk, ha a korrekt tájékoztatás jegyében jelen reagálásunkat megjelentetnék, ezáltal a BKV jóhiszemű figyelemfelkeltését, és feladatkörét akár meghaladó intézkedését nem értelmeznék, sőt adnák közzé rosszhiszeműen.

Üdvözlettel: BKV Zrt.