BKV.hu

Reagálás az EKSZ elnökének állításaira

2019-01-15 15:38:36

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke sajnos több alkalommal tett olyan kijelentést, ami nemcsak megalapozatlan, de teljesen félrevezető volt. Legutóbbi, létszámhiányról és túlterheltségről tett ATV-s nyilatkozatát is vissza kell utasítanunk.
 
Ahogy azt korábban több alkalommal jeleztük, a közlekedési ágazatban is szembe kellett néznünk a nemzetközi szinten is tapasztalható létszámhiánnyal. 2017-ben ezt a negatív trendet időben felismerve Társaságunk átfogó toborzási kampányba kezdett, aminek eredményeképpen az elmúlt időszakban több száz fővel nőtt a járművezetői létszámunk.
 
Természetesen minden munkavégzés fáradtsággal jár. Csaknem 10 ezer munkatársunk évi 20 millió munkaórában dolgozik azon, hogy a fővárosban közlekedők bármikor eljuthassanak a város egyik pontjából a másikba. Munkavállalóink lojalitását fejezi ki, hogy egy átlagos BKV-s 16 évet tölt Társaságunk alkalmazásában, hiszen biztos állást és jövedelmet nyújtunk. Munkavállalónk foglalkoztatása a törvényben és a társasági szabályozókban meghatározott keretek között történik.
 
Mindezek figyelembevételével nem tartjuk szerencsésnek a szakszervezeti elnök hangulatkeltését, hiszen ezúttal alapvető tényekről nem vesz tudomást.