BKV.hu

Reagálás az EKSZ állításaira

2015-09-09 19:40:00

Az EKSZ Fáradt járművezetőkkel életveszélyes a segítség c. közleményével kapcsolatban az alábbiakat közöljük:

A BKV Zrt. buszvezetői javarészt önként jelentkeztek a menekültek szállítására. Társaságunk – az ORFK-val együttműködve – segít, mert most van olyan helyzet, amikor ezt meg kell tenni az országért, a rászorulókért. Bízunk benne, hogy kollégáink felelősen meg tudják ítélni, milyen állapotban vannak, mit tudnak még vállalni.

Az akcióban részt vevő járművek bevonása nem okozott fennakadást a budapesti közlekedésben, sem a menetrendben előírt járműpark elindulásában; az átcsoportosított autóbuszokat a tartalékból pótoljuk. A menekültek elszállítására használt autóbuszokat a BKV Zrt. – csakúgy, ahogy máskor –most sem engedi forgalomba állni alapos takarítás, fertőtlenítés nélkül – beleértve a száraz és nedves technológiákat egyaránt.

Természetesen készülünk az új, megnövekedett feladatra, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kollégáink a szabályok betartásával járjanak, járhassanak el, munkakörülményeik pedig a lehetőségekhez képest a legmegfelelőbbek legyenek.  A járművek műszaki felkészítése, a különjáratok előkészítési és logisztikai feladatai, a szállítás lebonyolítása, majd az utómunkálatok elvégzése, mindezek megszervezése és megvalósítása gyors és hathatós – de gyakorlatilag azonnali – intézkedést, elkötelezett hozzáállást igényelt. Szeretnénk  megnyugtatni mindenkit, hogy kizárólag – műszaki és közlekedési szempontból – biztonságos járműveket adunk forgalomba e tevékenységünk során is. 

Büszkék vagyunk azokra, akik tanúbizonyságot tettek és tesznek példamutató magatartásukról, kitartásukról, fegyelmezettségükről, és emberségből is kitűnőre vizsgáztak, vizsgáznak. Ezúton is megköszönjük és tiszteletünket fejezzük ki mindazoknak, akik közreműködtek, illetve hozzájárultak egy jelentős fővárosi és országos probléma megoldásához, amivel nagyon sok embernek jó szolgálatot tettek.

Kollégáink természetesen megkapják a törvényben előírt plusz juttatásokat.

A BKV Zrt. vezetése nem zárkózik el attól, hogy a szakszervezetekkel egyeztessen a segítségnyújtásról, köszönjük, hogy – ha késve is, de – felajánlották a segítségüket.

 

2015. szeptember 9.

BKV Zrt.