BKV.hu

Reagálás a Világgazdaság Túl sokan mentenék a BKV-t című cikkére

2012-03-22 10:34:26

Tisztelt Felelős Szerkesztő Úr!

Mivel a Világgazdaság cikkében úgy fogalmaz, hogy Bolla Tibor mostani munkájáról szinte semmit nem tudni, a vezérigazgató feladatairól az alábbi tájékoztatást adjuk. Bolla Tibor felkészült gazdasági szakember, korábban gazdasági vezérigazgató-helyettesként a Társaság gazdasági, pénzügyi, és értékesítési folyamatának irányításával foglalkozott. 2012. február 14-től látja el a BKV Zrt. vezérigazgatói teendőit. Vezérigazgatói kinevezésének alapvető oka az volt, hogy a BKV pénzügyi krízisben van, finanszírozása nem megoldott, így a legfontosabb feladat a Társaság pénzügyi és gazdasági stabilitásának megteremtése. Olyan szakemberre volt szükség, aki átlátja ezeket a problémákat és megoldási javaslatokat is talál rájuk.

A sajtóban követhető, milyen tárgyalások folynak, és milyen lépések történnek a különböző bankokkal a BKV helyzetének stabilizálására. Ezeknek a tárgyalásoknak a szakmai előkészítése a vezérigazgató kitartó munkáján és hozzáértésén alapul. Kinevezése óta békét kötött a szakszervezetekkel, elérte, hogy létrejöjjön a Kollektív Szerződés lejárta után az Átmeneti foglalkoztatási megállapodás, amely éves szinten 5 Mrd. forint megtakarítást jelent, elkerülhető lett az érdekképviseletek által előre jelzett sztrájk, és azóta is munkabéke van. Bolla Tibor az eddigi legköltséghatékonyabb megállapodást kötötte az érdekvédelmi szervezetekkel.

A vezérigazgató feladata tehát nem a közszereplés, hanem a Társaság irányítása, működtetése: hogy járjanak a közlekedési eszközök, hogy biztosítva legyen az utasok biztonságos szállítása, és a Társaság pénzügyi stabilitása, valamint a május 1-ig végbemenő BKK-BKV feladatátadás kapcsán meghatározott kompetenciák elhatárolása. És ez a feladat - a kinevezése óta - a BKK-val együttműködve maximálisan teljesül.

Üdvözlettel:
BKV Zrt.