BKV.hu

Reagálás a TV2 Tények riportjára


Tisztelt Szerkesztőség!
 
A Tények november 11-ei, szombati adásában az 52-es villamos vonalán történt kábellopásról készült riportjukban Önök nem a tőlünk kért és kapott írásos anyag alapján tájékoztatták a nézőket. A kábellopás helyszínén engedély nélkül forgattak és mutatták - beleegyezésük nélkül - az ott szolgálatot teljesítő kollégáinkat, valamint BKV-s megszólalóként - egy régebben készült interjú bevágásával  - Gyerkó József főmérnök urat tüntették fel, megtévesztve ezzel az adás nézőit.

A másik szakértőként megszólaltatott Tóth Imre úr nem a BKV munkatársa, hanem külső beszállító cég, a TEN-T Zrt. vezérigazgatója, aki ezt a lehetőséget egyébiránt cégének reklámozására is felhasználta.
 
Nem szerencsés továbbá az sem, hogy munkatársaink véleményezése nélkül olyan információkat közöltek, amelyekben szakmaiatlanságok, valótlanságok, ellentmondások és gyanúsítgatások szerepelnek, ráadásul a könnyű, akár egymillió forintos haszon felemlegetésével - nyilván nem szándékosan - mintegy kedvet csináltak a kábeltolvajláshoz.
 
Kérjük, hogy a fentihez hasonló, Társaságunknak kárt okozó riportok adásba kerülésének megakadályozása érdekében a jövőben kizárólag a BKV sajtóirodájával egyeztetett hivatalos közlést, illetve szakmailag véleményezett, jóváhagyott anyagot adják le. Felhívjuk figyelmüket, hogy a közszolgálatot teljesítő média sem hagyhatja figyelmen kívül, hogy a forgatások helyszínén jelen lévők belegyezése szükséges ahhoz, hogy adásba kerüljenek. Archív felvételek felhasználása ellen nem emelhetünk kifogást, de az mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem mindegy milyen összefüggésben vágják be az adott felvételeket.
 
Kérjük fentiek szíves tudomásulvételét.
 
Üdvözlettel:
BKV Zrt.