BKV.hu

Reagálás a szakszervezeti állításokra

2020-09-25 18:30:32

A BKV munkavállalói körében a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos megbetegedések száma kifejezetten alacsony. Közel 10 ezer munkatársunk közül jelenleg a teljes munkavállalói állomány egy ezreléke érintett, mivel  – bár a fertőzöttek száma folyamatosan változik – az aktív esetek száma átlagosan 10 fő.
A rendelkezésünkre álló ismeretek szerint az érintettek egyike sem munkavégzés közben kapta el a fertőzést. Ebben minden bizonnyal közrejátszanak a munkáltató által időben, jól átgondolt módon meghozott, és végrehajtott járványügyi intézkedések. Ahogy már többször elmondtuk, a biztonságos munkavégzés érdekében kollégáinkat folyamatosan ellátjuk a megfelelő mennyiségű védőfelszereléssel: maszkokkal, kézfertőtlenítő szerekkel, gumikesztyűkkel. A Társaság valamennyi szakterületén – mind a járművek, mind pedig a létesítmények tekintetében – a hagyományos takarítási technológián és gyakoriságon túlmenően olyan speciális fertőtlenítő eljárásokat vezettünk be, amelyek csökkentik a vírus különböző felületekről történő terjedését, és esetleges fertőzését.
Járművezetőink védelmében az autóbusz és trolibusz vezetőállásokat a BKV által üzemeltett járműveken zárttá tettük. A villamos járműtípusok (a Hannoveri villamosok kivételével) az utastértől elkülönített, zárt vezetőfülkével rendelkeznek, így azokon a járvány tavaszi időszakában sem volt szükséges és indokolt az első ajtók lezárására. A Hannoveri villamosok esetében a vezetőfülke és utastér közötti réseket gumiprofillal zártuk le. Mindezek mellett folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványhelyzet alakulását, hogy szükség esetén további intézkedéseket hozhassunk.
 
Kollégáink védelme, a járvány terjedésének lassítása mindannyiunk közös érdeke nemcsak a járványhelyzet első hullámában, de most a második hullámban is, ezért a BKV minden lehetséges eszközzel küzd annak érdekében, hogy megóvjuk dolgozóink és utasaink egészségét, csökkentsük a járműveinken a fertőzésveszélyt.

BKV Zrt.