BKV.hu

Reagálás a szakszervezeti állításokra

2012-05-17 18:56:43

Az MTI-n május 17-én 12.26-kor megjelent hírrel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

Megértjük, hogy Nemes Gábor szakszervezeti vezető aggódik a még másfél hónapig hatályban lévő átmeneti megállapodás miatt. Számunkra azonban érthetetlen, miért kell azt elhallgatnia, hogy az új Kollektív Szerződéssel kapcsolatos nyitó tárgyalás április végén volt, a múlt hét óta zajlanak a további egyeztetések, amelyeken sajnálatos módon éppen ő nem vesz részt.

A tárgyalások azóta is folyamatosan zajlanak, így Nemes Gábor ezzel kapcsolatos megnyilvánulását csak tudatos félretájékoztatásként tudjuk értelmezni.

A BKV járművezetőinek bérszintje jóval meghaladja az országos átlagot, a béreket minden esetben megkapják időben és teljes körűen, és a műszakpótlékok is meghaladják a Munka törvénykönyvében foglalt mértéket. A járművezetők emellett minőségi prémiumban részesülnek, amit akkor, ha magatartásukkal a BKV-nak kárt okoznak és a BKK kötbért alkalmaz, a munkáltató természetszerűen megvon. Ez azonban bármely munkahelyen így van, emiatt sztrájkot kiáltani teljes képtelenség. Ha egy járművezető a menetrendnél korábban elindul a végállomásról, dohányzik a vezetőfülkében vagy más szabályt súlyosan megszeg, a BKV eddig is és ezután is alkalmazni fog szankciókat, utasaink jobb kiszolgálása és szerződéses kötelezettségeink teljesítése miatt.

A továbbiakban nem kívánunk a sajtóban üzengetni a tárgyalások aktuális állásáról, hiszen közös érdekünk, hogy mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal képviselői valamennyi dolgozó érdekében kompromisszumos megoldást kössenek a 2012. július 1-től kezdődő időszakra.
 
BKV Zrt.