BKV.hu

Reagálás a sajtóban megjelentekre

2012-06-25 20:43:57
A BKV sajnálattal vette tudomásul, hogy bizonyos sajtóorgánumokban furcsa, nem helytálló, ezért félreértésre okot adó feltételezések jelentek meg az egyik munkavállaló szerződéseinek meghosszabbításával kapcsolatban.

Szeretnénk leszögezni, hogy a BKV a szerződésekkel kapcsolatban mindig korrekt módon jár el. Ami a járművezetőket illeti, rájuk nézve a KRESZ szabályainak megsértése súlyosabb vétségnek számít, mint bármelyik jogosítvánnyal rendelkező magáncéllal gépkocsit vezető személy esetében, hiszen a közlekedési szabályok betartása alapvető foglalkoztatási követelmény. A BKV buszain ugyanis a buszvezetők csúcsidőben akár több mint 100 fő testi épségéért felelnek. Egy váratlan forgalmi helyzetben kisebb sebességtúllépés is nehezítheti a biztonságos manőverezést, illetve egy nagyobb fékezés sokkal komolyabb kockázatot jelent az - álló utasokat is szállító – autóbuszban, mint egy személyautóban. Munkatársaink alapvető felelőssége, hogy az előírásokat betartsák, főnökeiknek pedig kötelessége, hogy csak olyan járművezetőket alkalmazzanak, akik számára a biztonságos és fegyelmezett közlekedés az elsődleges szempont a munkájuk végzése során.

Eddig is több olyan munkatársunk volt és van, akik kedvességükkel, humoros kommentárjaikkal színesítették az utazást. Ezek a munkatársak a BKV állományának megbecsült tagjai, azok azonban, akik a biztonságos, pontos és megbízható forgalom fenntartásához szükséges szabályokat felrúgják, fegyelmezetlen munkájukkal járatkimaradásokat okoznak, nem végezhetnek ilyen felelősségteljes munkát.
Úgy gondoljuk, utasaink is ezt várják tőlünk.

BKV Zrt.