BKV.hu

Reagálás a Népszavában megjelent Meggyötörték a lejárót című cikkel kapcsolatban

2011-08-10 15:52:18


Tisztelt Bihari Tamás!

A Népszavában megjelent "Meggyötörték a lejárót" című cikkével kapcsolatban az alábbi reagálást kérjük megjelentetni:

Az újságírói etikával illetve a sajtóval kialakított kapcsolatokkal ellentétes módon Ön kevesebb, mint 50 perces válaszadási határidőt adott kedd délután a BKV Zrt.-nek. Ezt követően megjelentette a cikkét, miszerint a BKV Zrt. nem válaszolt, ezért Ön csak találgatni tud a Margit híd felújítása kapcsán.

Kérjük, engedje meg, hogy emlékeztessük: Ön egy 12 ezres cég számára küldte el kérdéseit ezzel a szokatlanul rövid határidővel, amiről a kolléganőnk telefonon már a kérdések elküldése előtt is tájékoztatta. Társaságunk tekintettel van a lapzártákra, azonban kérjük, Ön is legyen tekintettel arra, hogy a megfelelő, szakmailag kifogástalan válaszok egyeztetése időigényes, ezért egy ilyen szokatlanul rövid határidő teljesítésére nem mindig van lehetőségünk. Mindenesetre a szakmai válasz elkészült, és még aznap (kedden) válaszoltunk.

A Népszava újságíróival történő korrekt együttműködésünk régmúltra tekint vissza, a kialakult jó viszony fenntartása bizonyosan Önnek is fontos. Bizonyára egyetért velünk abban, hogy ahogy egy minőségi cikket sem mindig lehet 50 percen belül megírni, úgy egy minőségi választ sem lehet ennyi idő alatt megadni.

Köszönettel:
BKV Zrt.