BKV.hu

Reagálás a Napi.hu cikkére

2018-05-07 13:27:18

Tisztelt Szerkesztőség!

Társaságunk visszautasítja az EKSZ állításait, miszerint tisztességes trükkökkel alkalmazza a járművezetőit.
 
Felháborítónak és igen veszélyesnek tartjuk azt a magatartást, mellyel az EKSZ új vezetője a foglalkoztatás állítólagos hiányosságaira célozgatva valótlan állításokkal kelt pánikot a budapesti közösségi közlekedést használókban.
 
Nem titok, hogy a közlekedési szakmában is szembe kell néznünk a teljes társadalomra ható korfa problémával, a képzett járművezető nem csak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is hiányszakmának számít. Ezt a tendenciát felismerve széles körű kampányt indítottunk az autóbusz- és trolibusz járművezetői létszám növelése érdekében. A toborzási, és képzési tevékenységünk bizakodásra ad okot, hiszen év eleje óta növekedett a járművezetői létszám. Emellett természetesen továbbra is várjuk a járművezető (valamint járművezető gyakornok, tanuló) munkakörökre jelentkezőket, leendő kollégáinkat.
 
A jelenlegi megbízások teljesítéséhez elégséges a létszám, a megrendelt szolgáltatást túlóra elrendeléssel, illetve egyéb intézkedésekkel teljesítjük. A BKV Zrt. valamennyi munkavállalójának foglalkoztatása a törvényben és a társasági szabályozókban meghatározott keretek között történik.

Üdvözlettel:
BKV Zrt.