BKV.hu

Reagálás a "Mészáros-cég keres biztosítót a BKV-nak” címmel megjelent Népszava-cikkre

2021-03-09 15:09:54

A Népszava mai számában, „Mészáros-cég keres biztosítót a BKV-nak” címmel megjelent összeállítás súlyos csúsztatásokat, valótlan információkat, hamis állításokat fogalmaz meg a BKV-val kapcsolatban, amely ezeken túl kimeríti az üzleti titok kiszivárogtatásának fogalmát is.

Az összeállítás szerint milliárdos biztosítási tender kiírására készül a BKV, ebben pedig a partner ismét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hungarikum Alkusz lesz. Az igazság ezzel szemben az, hogy a BKV Zrt. menedzsmentje a biztosítási tender kapcsán nem kíván alkuszt bevonni az eljárásba. A Népszava újságírója így teljesen hamis állításokat fogalmazott meg, és  súlyos kárt okozott a BKV-nak, hiszen az eljárás a tárgyalási szakaszban van. A cikkben megjelent üzleti adatok nyilvánosságra kerülése árt a sikeres üzletkötésnek, azaz a közpénzek hatékonyabb felhasználásának.

A ma megjelent írással a Népszava, illetve a cikk írója, Szalai Anna átlépte azt a határt, ami túlmutat a feltételezések, rosszindulatú és kellő felkészültséget nélkülöző fércmunkák közlésén, hiszen egyszerre állít valótlanságokat, és befolyásolja kedvezőtlenül az eljárást. Nem csak a BKV szenved azonban anyagi kárt, hanem ezzel párhuzamosan Budapest városa és az adófizetők is. Ismételten felhívjuk az újságíró figyelmét a korrekt és hiteles tájékoztatás fontosságára, és javasoljuk, hogy a kapott információk valódiságát vizsgálja felül, hiszen azokról nem az első esetben derülnek ki, hogy teljesen alaptalanok.

A BKV, mint közpénzekből működő társaság a közvélemény tájékoztatását kiemelt fontosságúnak tartja. Mindemellett a Társaság üzleti érdekei védelmében szükségesnek tartja, hogy a munkavállalók a birtokukban lévő információkat olyan módon kezeljék, ami sem a szolgáltató, sem az adófizetők számára nem okoz hátrányt. A BKV Zrt. Igazgatósága és Felügyelőbizottsága is ezen elvek mentén, felelősségük tudatában végzik munkájukat.  

A fentiekkel kapcsolatban megtesszük a szükséges intézkedéseket, amelyek között a jogi felelősségre vonás lépése is szerepel, hogy hasonló eset a jövőben ne történhessen meg.

BKV Zrt.