BKV.hu

Reagálás a hvg.hu cikkére

Tisztelt Főszerkesztő úr!

A hvg.hu oldalon megjelent Molnár Ferenc, volt BKV-s autóbuszvezetővel készített interjúval kapcsolatban az alábbi megállapításokat tesszük.

Molnár Ferenc több esetben pontatlanul, ellentmondásosan nyilatkozik. Önmagát úgy állítja be, hogy azért rúgták ki, illetve azért nem veszik vissza, mert a "mutyik" ellen harcol. Bizonyára megfeledkezett a valós okokról, ami ahhoz vezetett, hogy a Társaság elbocsátotta.

Molnár úr "száz százalékig biztos" abban, hogy az igazán nagy pénzeket a holdinggá alakítás után fogják kivenni a vállalatból. Sajnálatos módon, figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a struktúraváltást – ami a holdingszerű működést jelentené – éppen az átláthatóbb és takarékosabb működés jegyében kezdeményezte Dr. Kocsis István vezérigazgató.

Vissza kell utasítanunk, hogy Dr. Kocsis István azt kérte volna az elbocsátott kollégától, hogy ha a tudomására jut bármi ellene irányuló információ, arról őt tájékoztassa. Mint ahogy az is valótlanság, hogy a vezérigazgató kampányolt volna a volt BKV-s buszvezetőnél Vitézy Dávid érdekében.

Ahogy azt Dr. Kocsis István többször nyilatkozta, eltökélt abban, hogy a munkavállalókkal egy erősebb, átlátható cégnél dolgozzon együtt.

Üdvözlettel:

BKV Zrt.