BKV.hu

Reagálás a Blikkben megjelent Forró katlan az autóbusz című cikkel kapcsolatban

2011-07-14 16:03:00

Tisztelt Vajta Zoltán!

A mai Blikkben megjelent "Forró katlan az autóbusz" című, szakmailag pontatlan írására reagálva az alábbi tájékoztatást kérjük megjelentetni:

"Társaságunk a cikk megjelenése előtt megadta a szükséges tájékoztatást, amit Ön olyan módon tett közzé, hogy alkalmas az olvasók félrevezetésére.
Kész tényként közli például, hogy "reggeltől késő estig" működnek a légkondicionálók, mellőzve azt, hogy ehhez - további feltételként - legalább 24 C fokos hőmérséklet szükséges, ami a kora reggeli órákban nem mindig adott körülmény. Ön szerint "hivatalosan" reggel 8 órakor kell bekapcsolni a klímát, ami ugyanakkor szintén pontatlan és félrevezető, mivel a mai nap például már reggel 7 órakor megtörtént mindez a külső hőmérséklet miatt.

A cikkben folytatja rosszhiszemű feltételezését, miszerint a "BKV vezetése valószínűleg mit sem tud erről", mellőzve azt a tényt, hogy Ön és a Blikk több éve tesz fel kérdéseket Társaságunk számára (még a légkondicionálók tekintetében is). Így nem állja meg a helyét, hogy számunkra ismeretlen ez a terület.

A több éves BKV-t érintő munkája során bizonyára Ön előtt is ismert, hogy Társaságunk működése alulfinanszírozott, ezért a karbantartási területre is anyagi lehetőségeink szerint tudunk forrást biztosítani. Karbantartási, javítási szerződésünk van járműklímás céggel, aki folyamatosan javítja az elromló klímájú járművek berendezéseit, és mivel a beépített klímaberendezések javítására felkészült szakcégről van szó, a szükséges alkatrészekkel és szaktudással is rendelkeznek. Szakembereink a forráshiány ellenére azon dolgoznak, hogy járműveink biztonságosak legyenek - és lehetőségeink szerint -, minél kellemesebben teljen az utazás. Nem tartjuk szerencsésnek, hogy más civil szervezet előzetes vélekedéseinek úgy adjon hangot, hogy arról Társaságunkat nem kérdezi meg, ugyanakkor az mégis alkalmas arra, hogy az Ön rosszhiszemű feltételezését alátámassza. Ezért kérjük, a közeljövőben mellőzze a "Biztos vagyok abban…" kezdetű hangulatkeltő kifejezést harmadik személytől az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében. A karbantartás szempontjából pedig - ahogy eddig is - kérjük, forduljon hozzánk.

Végezetül megjegyezzük: nyáron ettől függetlenül - az időjárás jellegéből fakadóan - meleg van, ami lehetőség szerint enyhíthető, de sajnos nem minden esetben, ahogy például nem minden autó esetében sem."

Üdvözlettel:
BKV Zrt.