BKV.hu

Reagálás a Blikk cikkére - Nem igaz a 300 ezres cafetéria

2014-06-06 12:53:03

A Blikkben ma megjelent cikkel kapcsolatban a BKV ismételten megerősíti – a tegnapi nap folyamán - az újságíró kérdésére adott válaszát, mi szerint – ellentétben a cikk által sugallottakkal – a BKV vezérigazgatója és egyetlen helyettese sem kap 300 ezer Ft-os kompenzációt, mint megírtuk: nem született erre vonatkozó döntés.

Az újságíró egyébként olyan titkos anyagra hivatkozik, amelynek avatatlan kezekbe juttatása legalábbis aggályos. Amennyiben bizonyos bizalmas anyagokat – pl. közbeszerzési, pályázati, az Infotv. 27. § (5) bekezdése szerinti előkészítő anyagok stb. – nem csak az érintettek kapnak meg, az súlyos anyagi és erkölcsi károkat okozhat a társaságnak, így felvetheti a büntetőjogi felelősség kérdését is, de - az üzleti titoknak minősülő anyagok publikussá tétele - minimum etikátlan.

A tisztánlátás végett hangsúlyozzuk: a BKV vezérigazgatója a mai napig nem vett fel prémiumot az elmúlt évre vonatkozóan, jövedelme az előző évekhez képest mintegy 40%-kal csökkent (hasonlóképpen a helyettesei fizetése is), és pont Bolla Tibor tartozik azok közé a Fővárosi Vezetők közé, aki korábban és most is elfogadta a csökkentett juttatásokra vonatkozó munkaszerződését.

Nehezményezzük továbbá, hogy a cikk durva csúsztatásokat alkalmaz a bulvár sajtóra jellemző megtévesztésre. Szenzációhajhászásként a címben milliárdos hiányt emel ki, miközben a BKV az utóbbi években milliárdos pozitív üzemi eredménnyel gazdálkodott, éppen Bolla Tibor vezetésének és munkatársai szakmai tudásának is köszönhetően, aki ezért – mint említettük – a tavalyi évre például a mai napig egyetlen fillér prémiumban és anyagi elismerésben sem részesült.


BKV Zrt.