BKV.hu

Reagálás a Blikk cikkére

Tisztelt Címzettek!


A tegnap (07.26.) kora este, a Blikk.hu-n megjelent - Beperelte a BKV-t a pofozkodó sofőr című - Kis Sándor villamos járművezető perindításáról szóló cikkben súlyos csúsztatások szerepelnek.

Kis Sándor járművezető június 17-én, hétfőn egy - tilos jelzésnél a villamos elé lépő -  szabálytalanul közlekedő gyalogost bántalmazott. A BKV Zrt. a szükséges vizsgálat lefolytatását követően azonnali hatályú felmondással, június 20-án megszüntette a járművezető munkaviszonyát. Társaságunk szolgáltatói tevékenységével nem egyeztethető össze ez a viselkedés, s ahogy azt az eset után kiadott közleményünkben is megírtuk, egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat.

Amint az korábban kiadott  közleményünkben is szerepel, Kis Sándor villamosvezető munkaviszonyának megszűnéséről jogszerű döntés született a BKV-nál, amely természetesen nem a Fővárosi Önkormányzat kérésére vagy utasítására, hanem a Társaságunknál érvényben lévő munkaügyi szabályozás alapján történt.

Ennek következtében a villamosvezetőnek a Fővárosi Önkormányzati tulajdonú lakást - melynek kezelője a BKV Zrt., bérleti szerződése a munkaviszony fennállásának  idejére köttetett - a szerződés megszűnésétől számított 30 napon belül el kellett volna hagynia, azonban a Fővárosi Önkormányzat illetékes szerve ennek érvényesítésétől méltányosságból határozatlan időre eltekintett.

Kérjük, a témával kapcsolatban Társaságunk tájékoztatását vegyék figyelembe.

Üdvözlettel:
BKV Zrt.