BKV.hu

Reagálás a Blikk cikkére


Dr. Kocsis István vezérigazgatói tevékenysége idején az MVM Zrt. mindig betartotta a költségvetésében meghatározott és az igazgatóság által jóváhagyott kommunikációs költségkeretet. A hivatkozott költségek a PR és reprezentáció olyan részterületeit érintik, amelyekben az MVM kommunikációs vezetője kompetens, aki a kommunikációs költségekkel - a szakterület vezetőjeként - dr. Kocsis István úr megítélése szerint mindig az MVM céljaihoz illeszkedően, szakszerűen és jól gazdálkodott. Az MVM ráfordítása sem nagyságrendben, sem gyakorlatában nem különbözik más hasonló nagyságú és presztizsű magyarországi vállalat reprezentációs ráfordításától.

Egy sikeres cég működésének megítélése nem a reprezentációs költségek alapján történik. Minden nagyvállalatnak vannak reprezentációs kötelezettségei, amelyeket részben rendezvényeken, üzleti partnerek részére tartott eseményeken, sajtótájékoztatókon és egyéb módon gyakorol. Dr. Kocsis Istvánnak csak annyi köze van az MVM Zrt-nél 2007-ben keletkezett reprezentációs költségekhez, mint minden más céges beszerzéshez, pl. a takarítószer vásárláshoz, stb. amennyiben 2007-ben ő vezette a céget. Bízvást elmondhatjuk azonban, hogy tevékenysége fókuszában nem a kommunikációs területhez tartozó reprezentációs költségek álltak, hanem az MVM Zrt-nek ugyanebben az évben az értékesítésből származó 628 milliárd Ft nettó árbevétele, melynek a hivatkozott reprezentációs költség 0,006 %-a.

Dr. Kocsis István tevékenységének köszönhetően a vezérigazgató közel 42 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el az MVM Zrt-től történt távozása előtt.

A vezérigazgató autóhasználata a vállalati szabályozás, illetve a munkaszerződése szerinti jogosultságnak megfelelően történt.

Dr. Kocsis István egyébként perben áll a Blikk újságírójával korábbi valótlan közlései miatt.