BKV.hu

Reagálás a bevezetm.hu cikkével kapcsolatban

Tisztelt Szerkesztőség!
 
A bevezetem.hu oldalon megjelent, Házfalnak ütközött egy BKV busz a IV. kerületben című cikkel kapcsolatban a BKV Zrt. sajnálattal tapasztalta,  hogy egy 2013. szeptember 24-én (kedden) Újpesten történt balesetet Társaságunk nevével kapcsolták össze, félretájékoztatva ezzel a közvéleményt, ugyanis nem a BKV Zrt. autóbusza, hanem a VT-Transman Kft. által üzemeltetett jármű okozott balesetet.

Ma már Budapest közösségi közlekedésének szervezését, így a szolgáltatások megrendelését is a Főváros közlekedésszervezője, a Budapesti Közlekedési Központ, azaz a BKK  látja el, ezért a BKV Zrt. 2012. május 1-je óta csak szolgáltatóként működik tovább. A BKK megrendelése alapján a főváros és egyes agglomerációs települések autóbuszos közlekedését a BKV Zrt. mellett egyenrangú félként a VT-Transman Kft. biztosítja, mely a BKV Zrt.-től teljesen függetlenül működik.

A BKV Zrt. jó hírnevének védelme érdekében kérjük, azonnal, soron kívül szíveskedjenek helyreigazítást közölni, melyből egyértelműen kitűnik, hogy a BKV Zrt. a balesetben nem érintett. A helyreigazítás megtörténtéről kérjük, szíveskedjenek tájékoztatni a BKV Zrt. Társasági Kapcsolatok Irodáját a sajto@bkv.hu címen. Bízunk abban, hogy a korrekt, tényszerű tájékoztatás közös érdekünk, és helyreigazítási igényünket nem kell bírósági úton érvényesítenünk.
 
Együttműködésükben bízva,
 
Üdvözlettel:
BKV Zrt.