BKV.hu

Pótlóbuszok járnak az 1-es villamos helyett a Puskás Ferenc Stadion M és a Népliget M között 2017. július 1-jétől 12-éig

2017-06-26 13:01:41

Pótlóbuszok járnak az 1-es villamos helyett 2017. július 1-jén (szombaton) az első járatindulástól 2017. július 12-én (szerdán) az utolsó járatindulásig a Puskás Ferenc Stadion M és a Népliget M megállóhely között, mert a BKV Zrt. a Hungária körúton, a Salgótarjáni utca és Kőbányai út között pályafelújítást végez.

 

A felújítás alatti forgalmi rend

 

A felújítás ideje alatt:

  • az 1-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion M, és a Népliget M és az Etele út/Fehérvári út között;
  • a kimaradt szakaszon 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik Puskás Ferenc Stadion M és Népliget M között;
  • a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyét áthelyezik a Kerepesi útra, a 95-ös autóbusz megállóhelyére.

1-es villamospótló autóbusz

 

A felújítás ideje alatt az 1-es pótlóbusz a Puskás Ferenc Stadion M felé a Népliget M–Könyves Kálmán körút–Hungária körút–Puskás Ferenc Stadion M útvonalon halad és a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz Bécsi út/Vörösvári út irányú Népliget M, Vajda Péter utca, Kőbányai út/Könyves Kálmán körút, Hidegkuti Nándor Stadion, Hős utca, Puskás Ferenc Stadion M megállójában áll meg.

 

A felújítás ideje alatt az 1-es pótlóbusz a Népliget M felé a Puskás Ferenc Stadion M–Hungária körút–Könyves Kálmán körút–Népliget, belső út (Hell Miksa sétány)–Népliget M útvonalon halad, és a 901-es és a 918-as autóbusz Közvágóhíd irányú Puskás Ferenc Stadion M,  Hős utca, Hidegkuti Nándor Stadion, Kőbányai út/Könyves Kálmán körút, Vajda Péter utca megállóhelyén, valamint a 254E autóbusz ideiglenesen kijelölt leszállóhelyén, a végállomási megállóhelyével átellenben áll meg.

 

77-es trolibusz

 

A felújítás ideje alatt a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion M megállóhelye helyett a Kerepesi úton, a 95-ös autóbusz, valamint a 75-ös, a 80-as és a 80A trolibusz megállóhelyén áll meg.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

 

Az 1-es villamoson a pótolt szakasz két végpontját meghaladó utazásnál kétszeri (például Árpád híd M és a Közvágóhíd H között: 1-es villamos–1-es pótló autóbusz–1-es villamos) átszállás, azaz harmadik felszállás is szükséges, ezért a már kétszer kezelt vonal- és gyűjtőjegyek, valamint a külön szelvényen kiadott átszállójegyek újabb kezelésére nincs mód, így további jegykezelés nem szükséges.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

 

Budapest, 2017. június 26.

Budapesti Közlekedési Központ