BKV.hu

Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között 2017. október 21-én és 22-én

A 3-as villamos 2017. október 21-és 22-én (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, a Gubacsi út/Határ út és az Örs vezér tere M+H megálló között közlekedik, mert a XIV. kerületi Nagy Lajos király úton folytatódnak az átjárók, ezúttal a Bonyhádi úti és a Gyarmat utcai átjáró rendezésének kivitelezési munkái. Az Örs vezér tere M+H és a Mexikói út M között pótlóbusszal lehet utazni.

Közúti változások

A villamosközlekedés gyorsítása, a villamosforgalom akadályozásának csökkentése és a közlekedés biztonságának javítása érdekében a Nagy Lajos király útján a jelzőlámpás szabályozás nélküli Ilosvai utcai, Gyarmat utcai, Benkő utcai és Bonyhádi utcai, valamint a keresztutcához nem kapcsolódó, Komócsy utca és Szugló utca között található villamosátjárót véglegesen lezárják. A villamost keresztező forgalom a szomszédos megmaradó átjárókban továbbra is lehetséges lesz. Annak érdekében, hogy a lezárt átjárók utcáiból ne csak a szilárd burkolat nélküli területen át lehessen kihajtani, a Nagy Lajos király útja keleti oldalán szervízút épül a lezárt átjárók és a legközelebbi használható átjárók között:

  • az Ilosvai utca és a Czobor utca között;
  • a Gyarmat utca és a Kerékgyártó utca között;
  • valamint a Benkő utca és a Komócsy utca között.

A Bonyhád utcát megközelíteni a Nagy Lajos király útjához közeli Heveder utcán át lehet.

Forgalmi rend

A lezárás ideje alatt
·         a 3-as villamos rövidített útvonalon közlekedik a Gubacsi út/Határ út és az Örs vezér tere M+H (Kőbányai oldal) között;
·         a 3-as villamos pótlására 3-as jelzéssel villamospótló autóbusz indul az Örs vezér tere M+H és Mexikói út M között;
·         a 25-ös autóbusz Mexikói úti végállomási leszállóhelyét a felszállóhelyéhez, a felszállóhelyét pedig az ebben az időszakban nem közlekedő 225-ös autóbusz megállóhelyéhez helyezik át;
·         A 32-es autóbusz ideiglenesen az Árpád híd M irányába az Örs vezér tere M+H megállóhelyen is megáll az Árkád bevásárlóközpont előtt;

 

A 3-as pótlóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Mexikói út M–Horvát Boldizsár utca–Columbus utca–Erzsébet királyné útja–Nagy Lajos király útja–Fehér út–Örs vezér tere M+H útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Mexikói út M (felszállóhely): a 25-ös és a 225-ös autóbusz leszállóhelyén;
·         Erzsébet királyné útja, aluljáró: a Columbus utcában, az Erzsébet királyné útja kereszteződése előtt 
·         Laky Adolf utca: a 3-as és a 69-es villamos, valamint az 5-ös és a 973-as autóbusz megállóhelyén;
·         Nagy Lajos király útja/Czobor utca: a 32-es autóbusz megállóhelyén;
·         Kerékgyártó utca: a 32-es autóbusz megállóhelyén;
·         Bosnyák tér: a 32-es autóbusz megállóhelyén;
·         Szugló utca/Nagy Lajos király útja: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Egressy tér: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Jeszenák János utca: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Pongrátz Gergely tér: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Bánki Donát utca: a 32-es, a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
·         Örs vezér tere M+H (leszállóhely): a 32-es, a 67-es, a 176E, a 276E, a 907-es, a 956-os és a 990-es autóbusz megállóhelyén.

A 3-as pótlóbusz a Mexikói út M felé az Örs vezér tere M+H–Örs vezér tere autóbusz végállomás– Fehér út–Nagy Lajos király útja–Erzsébet királyné útja–Mexikói út–Mexikói út M módosított útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

·         Örs vezér tere M+H (felszállóhely): a 32-es autóbusz végállomási felszállóhelyén;
·         Örs vezér tere M+H: az Árkád bevásárlóközpont előtt;
·         Örs vezér tere M+H: a 32-es, a 907-es, a 908-as, 931-es, a 956-os és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
·         Tihamér utca: a 32-es, a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
·         Pongrátz Gergely tér: a 32-es, a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
·         Jeszenák János utca: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Egressy tér: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Szugló utca/Nagy Lajos király útja: a 32-es és a 907-es autóbusz megállóhelyén;
·         Bosnyák tér: a 32-es autóbusz megállóhelyén;
·         Kerékgyártó utca: a 32-es autóbusz megállóhelyén;
·         Nagy Lajos király útja/Czobor utca: a Róna utcai kereszteződés előtt;
·         Laky Adolf utca: a 3-as és a 69-es villamos, valamint az 5-ös és a 973-as autóbusz megállóhelyén;
·         Erzsébet királyné útja, aluljáró: a Columbus utcai kereszteződés után.
·         Mexikói út M (leszállóhely): a villamos végállomása mellett.

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.


Budapesti Közlekedési Központ