BKV.hu

Pénzjutalom a IX. kerületi rendőrség nyomozóinak

A BKK és a BKV vezérigazgatója az idén júliusban nyomravezetői díjat tűzött ki mindazok számára, akik az 51-es villamos vezetőjének bántalmazójával kapcsolatban érdemi információkkal segítik a rendőrség munkáját, mégsem érkezett lakossági bejelentés. Ennek ellenére - köszönhetően a IX. kerületi rendőrség nyomozóinak - a tettes nem kerülhette el a felelősségre vonást.
 
Az 51-es villamos vezetőjét 2012. július 14-én délután tettlegesen bántalmazta egy férfi azért, mert a járművezető felszólította, hogy tegyen szájkosarat a villamoson vele utazó nagytestű kutyára. A történtek miatt a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat tűzött ki mindazok számára, akik hasznos információkkal segítik a nyomozást. Dacára a felajánlott pénzjutalomnak, sem a rendőrséghez, sem a BKK-hoz, sem pedig a BKV-hoz nem érkezett olyan bejelentés, amely segítette volna a nyomozók munkáját, ezért az ismeretlen tettes kilétének felderítése egyértelműen a szakszerű, következetes rendőri munkának köszönhető.
 
A Főpolgármester, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV köszönetet mond a rendőrség nyomozóinak a sikeres munkáért. Budapest Rendőrfőkapitánya engedélyével Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója szerda délután közösen átadták a pénzjutalmakat a IX. kerületi nyomozóknak, akik részt vettek a tettes kézre kerítésében.
 
A közösségi közlekedésért felelős társaságok a jövőben is szorosan együttműködnek a rendőri szervekkel, és mindent megtesznek azért, hogy az ilyen és hasonló cselekedetek ne maradhassanak büntetlenül, és az elkövetők a törvény előtt feleljenek tetteikért.
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.