BKV.hu

Patika tisztaság a mozgólépcsőkön az influenzaszezonban

2018-02-09 10:24:58

Egy már ismert hazai fejlesztés segítségével nemcsak egyes járműveken, hanem immár a metró aluljárókban is jelentősen csökkenhet a nem kívánt szennyeződések száma. A BKV Zrt. partnereként a Resysten Hungary Kft. speciális bevonattal látta el a mozgólépcső korlátokat, ami természetbarát módon, hosszú távon kínál megoldást a mikroorganizmusok ellen. A fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő – védőbevonat alkalmazását hosszú és alapos teszt előzte meg az M2 és M4 vonalán.
 
Az influenzaszezonban különösen fontos a prevenció, hogy megelőzzük a baktériumok megtelepedését és a vírusok megjelenését a felületeken. A számos hazai patikában is sikerrel alkalmazott megoldásnak köszönhetően mintegy 90 %-kal csökkenhet a fertőzést okozó organizmusok száma a mozgólépcsők korlátain. 
 
A széles körben bizonyított innováció igazi paradigmaváltást jelent a nem kívánt vírusok és baktériumok elleni harcban. Mivel az aktív védelem érdemben hozzájárulhat az utazási higiénia javításához, ezért további használatát tervezzük.

BKV Zrt.