BKV.hu

Passzold vissza, Tesó! a BKV-nál is

2021-09-22 14:12:23

A BKV is csatlakozott a „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű, használt mobiltelefon visszagyűjtő kampányhoz, amelyet a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdetett meg. A 2021. szeptember 22. és november 22. között zajló akció keretében összesen 22, ebből kettő bárki számára elérhető helyszínen gyűjtjük a használt készülékeket.

Egy csipet Afrika. Mindnyájan hordunk belőle egy darabot a zsebünkben, a táskánkban vagy épp most is a kezünkben. Talán nem mindenki gondol bele, de a mobiltelefonok gyártásához felhasznált alapanyagok nagy része Afrika bányáiból kerül elő, nem kis áldozatok árán. Most lehetőségünk van arra, hogy mi magunk is tegyünk a környezeti terhelés csökkentéséért, a kitermelés közelében élő fokozottan védett fajok élőhelyeinek megmentéséért, nem utolsósorban pedig azokért a rabszolgasorba kényszerített gyerekekért, akik sok esetben a bányákban dolgoznak.

A fenntarthatóság és a körkörös gazdaság megteremtése, amelyben az újrafelhasználásnak, újrahasznosításnak központi szerepe van, mind olyan célok, amelyek mellett a BKV is elkötelezett. Mi is úgy gondoljuk, hogy ebben a feladatban minden egyes ember számít, tízezer pedig pláne. Ezért csatlakoztunk a november 22-ig tartó „Passzold vissza, Tesó!” elnevezésű mobiltelefon-gyűjtő kampányhoz.

Az alábbi helyszíneken keressék gyűjtődobozainkat:

Zugligeti Libegő alsó állomása (csak november 1-ig!) - 1121 Budapest XII., Zugligeti út 95.
Földalatti Vasúti Múzeum - 1054 Budapest V., Erzsébet tér 14., (Deák Ferenc téri aluljáró)

„Minden egyes apró cselekedet számít. Minden egyes ember, minden egyes nap és minden egyes percben tehet azért, hogy jobb legyen a világ.” Dr.Jane Goodall
 BKV Zrt.