BKV.hu

Pályahiba miatt ideiglenesen lassabban közlekedtek az M3-as metró szerelvényei

2013-01-21 20:16:12

Pályahiba miatt 2013. január 21-én, hétfőn délután bő egy órán keresztül az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Kálvin tér állomások között ideiglenesen 15 km/órás lassújelet kellett elrendelni, melynek hatására a metró forgalma kismértékben lelassult, azonban jelentősebb fennakadás nem következett be. A forgalom 15.10-kor megindult.

 
Az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Kálvin tér állomások között a síntörés miatt a pályás szakemberek 15 km/órás sebességkorlátozás elrendelését kérték. A lassújel hatására a metró forgalma kismértékben lelassult, de a hiba miatt jelentősebb fennakadás nem keletkezett. A műszaki szakemberek a hiba észlelését követően azonnal intézkedtek a javítás és a biztonságos forgalom beindulása, illetve a vonatközlekedés fenntarthatósága érdekében. Ennek során a síntörés átmeneti helyreállítását szakembereink haladéktalanul elvégezték, úgynevezett hevederes átkötéssel rögzítették a törött sínvégeket, így a sebességkorlátozás 15.10-kor megszűnt, és a járművek ismét az eredeti, 60 km/óra sebességgel közlekedhetnek.
 
A rendelkezésre álló rövid idő alatt elvégezhető ideiglenes javítás megtörtént, a végleges helyreállítás az éjszakai üzemszünetben lesz elvégezve.
 
Szakembereink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy utasaink a lehetőségekhez mért legkisebb kényelmetlenséggel és időveszteséggel vegyék igénybe utazásuk során az M3-as metrót.


A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a korlátozásokkal járó kellemetlenségek miatt ezúton is kéri és köszöni az M3-as metró utasainak türelmét és megértését!


BKV Zrt.
Budapesti Közlekedési Központ