BKV.hu

Pályahiba miatt ideiglenesen lassabban közlekednek az M3-as metró szerelvényei

Egy pályahiba miatt csütörtökön hajnalban az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Klinikák állomások között ideiglenesen 5 km/h-s lassújelet kellett elrendelni, emiatt a vonatok a megszokotthoz képest valamivel ritkábban közlekednek a vonalon.
 
Az M3-as metró vonalán a Corvin-negyed és a Klinikák állomások között az egyik sínszálban keletkezett és csütörtökön hajnalban észlelt hajszálrepedés miatt a pályás szakemberek 5 km/h-s sebességkorlátozás elrendelését kérték. A sebességkorlátozás miatt az M3-as metró szerelvényei összetorlódtak, ezért – az alagútban való várakozás elkerülésére – két vonatot kiállítottunk a forgalomból. A sebességkorlátozás és a torlódások csökkentését szolgáló forgalmi intézkedések nyomán a metrószerelvények követési ideje kismértékben megnövekedett, ami miatt a vonatokon a szokottnál nagyobb zsúfoltság tapasztalható a csúcsidőszakban.
 
Műszaki szakemberek a hiba észlelését követően azonnal intézkedtek a javítás és a biztonságos forgalom beindulása, illetve a vonatközlekedés fenntarthatósága érdekében. A rendelkezésre álló rövid idő alatt elvégezhető ideiglenes javítás megtörtént, a sebességkorlátozás feloldását lehetővé tevő munkára csütörtökről péntekre virradó éjjel az éjszakai üzemszünetben kerül sor, így az M3-as metró szerelvényei pénteken ismét a megszokott rend szerint közlekednek.
 
Bízunk abban, hogy intézkedésünk nyomán az eredeti menetidő szerint vagy azt csak minimálisan meghaladó menetidővel teljesítik a metrószerelvények a két végállomás közötti távot. Szakembereink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy utasaink a lehetőségekhez mért legkisebb kényelmetlenséggel és időveszteséggel vegyék igénybe utazásuk során az M3-as metrót.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a korlátozásokkal járó kellemetlenségek miatt ezúton is kéri és köszöni az M3-as metró utasainak türelmét és megértését!
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.