BKV.hu

Ózonos fertőtlenítést tesztelünk a metrón is

2020-04-08 17:17:27

Miután egyre több területen, így az Országos Mentőszolgálatnál, de pilot-projektként már buszágazatunkban is megjelent a klórnál is sokkal hatékonyabb ózonos fertőtlenítés, most a metrónál teszteljük a technológiát. Ehhez egy komoly szakmai tapasztalattal rendelkező céget, a CE Developments-t kértük fel. A partnerség indulásaként a cég április 8-án, a Kőér utcai metró telephelyünkön egy metrószerelvényt kezelt nagy teljesítményű, professzionális felhasználásra tervezett ózongenerátoraival.

A szakmai tapasztalatokat, a hatékonyságot ezután  speciális mérésekkel közösen értékeltük. Már az első mérések, amelyek egyértelműen képesek megmutatni a mikroorganizmusok jelenlétét a fertőtlenítés előtt és után, kiváló eredményekről árulkodtak. A BKV partnercége már sikeresen kezelt belső tereket, nagy teljesítményű készüléke hatékonynak bizonyult különböző vírusokkal szemben. A technológia lényege, hogy ózon hatására az oxidálási folyamat során a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, míg hagyományos vegyszerekkel ez előfordulhat. A technológiai folyamat végén a maradék ózont lebontják a készülékek, így a közlekedési eszköz akár azonnal használatba vehető.

Társaságunk innovatív törekvései a megalakulásunktól, 1968-tól datálható alaptörekvésünket szolgálják: utasainkat biztonságban elszállítani céljukig. Ez máig csupán a forgalombiztonságot jelentette, a vírusmentes környezet kialakításával Társaságunk igyekszik megfelelni a kor kihívásainak is.

 

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus

 

BKV Zrt.