BKV.hu

Önkéntesekkel szépül Budapest

2011-05-27 11:46:02

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy lelkes fiatalok, kreatív csapatok, civil szervezetek, esetleg a társadalmi felelősségvállalást fontosnak tartó cégek olyan, a közösség számára is hasznos munkát végeznek, amellyel élhetőbbé, szebbé, rendezettebbé teszik környezetünket. Most a 61-es villamos vonalán dolgoztak önkéntesek azért, hogy a vonal külső szakaszán a megálló-pavilonok közül több is firkák és ragasztott plakátok helyett újra eredeti formájában és színében várja az utasokat.

2011 az Önkéntesség Európai Éve. De nem csak ezért, hanem felismerve a közösség erejének fontosságát, a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ is igyekszik támogatni azon kezdeményezéseket, amelyek a mindennapi életterünk megszépítését tűzik ki célul oly módon, hogy illeszkednek a város arculatába, gyarapítják a környezetet és természetesen forgalom- és utasbiztonsági szempontból is elfogadhatók.
 
A 61-es villamos vonalán lévő megálló-pavilonok festésének ötletével néhány héttel ezelőtt kereste meg a BKV-t egy civil szervezet, amely önkéntes munkát szervezett egy, a társadalmi felelősségvállalást pártoló cég számára. Annak ellenére, hogy a BKV az üzembiztonsági, a jármű- és a pályakarbantartási munkákon kívül a megállók, megállói pavilonok takarítási, esztétikai helyreállítási feladatait is folyamatosan végzi, sajnos elmondható, hogy az ilyen jellegű munkák elvégzése, ütemezése, nem utolsó sorban a rendelkezésre álló költségkeret sosem tudja felvenni a versenyt azokkal a rongálásokkal, piszkítással, amelyek nap mint nap érik ezeket a területeket, járműveket, berendezéseket. Pedig megérdemelnék, hogy vigyázzunk rájuk és óvjuk őket. Éppen ezért volt öröm, hogy a cég választása erre a különösen szép szakaszra esett. A festést a civilszervezet és a cég munkatársai végezték.

Bár hivatalosan az idei év szól az önkéntességről, reméljük, az odaadás, a tenni akarás továbbra is megmarad az emberekben. És talán kialakul az is, hogy vigyázunk a már meglévő értékeinkre, és rongálás helyett az építést tűzzük ki célul. Köszönjük minden lelkes önkéntesnek, hogy munkájukkal újra széppé és tisztává varázsolták a 61-es villamos utasváróit és végállomását!