BKV.hu

Októberi nosztalgiázás fotós járatokkal és nosztalgia HÉV-vel

2015-10-09 12:46:18

Az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiajáratok ősszel további különleges útvonalakra térnek. Az októberi hétvégéken, a Budapest határán túlra közlekedő hévjáratokon kívül fotós nosztalgia- trolibuszokkal is utazhatnak a régmúlt szerelmesei.

 

Fotós nosztalgiajáratok október 17-én

 

Október 17-én, szombaton fotós járatok várják a nosztalgiázni vágyókat. Ezen a napon a 156-os pályaszámú IK280T, valamint a 600-as pályaszámú IK-260T trolibuszok közlekednek fotósmenetként. A trolibuszok a Puskás Ferenc Stadion M-től indulva, a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 77-es, a 78-as, a 79-es, a 82-es és a 83-as trolibuszok vonalán közlekednek. A férőhelyek száma korlátozott, ezért csak azok vehetnek részt ezeken a nosztalgiautakon, akik előzetesen regisztrálnak a BKK weboldalán található regisztrációs felületen.

A fotósmenet nosztalgia napijeggyel vehető igénybe.

 

Nosztalgiajárat október 23-án

 

Október 23-án, pénteken az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között nosztalgia HÉV várja az érdeklődőket. Erre a hévre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges.

 

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

 

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.

 

Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található:http://www.bkk.hu/nosztalgia/

 

A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

 

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.