BKV.hu

Nyílt nap Cinkotán

A 125 éves budapesti hév- és villamosközlekedés jubileuma alkalmából újabb érdekes programmal várunk mindenkit október 13-án, szombaton 10 és 15 óra között, ezúttal a BKV cinkotai hév-kocsiszínében és járműjavító üzemében megrendezett nyílt napon. A rendezvény napján nosztalgiajáratként az ACSEV motorkocsi  közlekedik óránként. A nyílt napi kocsiszín látogatás ingyenes.

 
Az idén 125 éves budapesti hév- és villamosközlekedés tiszteletére szervezett rendezvénysorozat újabb állomásaként a cinkotai hév-kocsiszínt, a járműjavító üzemet és az ott található különleges járműveket mutatjuk be az érdeklődőknek.
 
A látogatók szombaton 10 és 15 óra között megtekinthetik a hév jármű nagyjavító csarnokot és a műszerész műhelyeket, illetve a szerelőaknából is megvizsgálhatják, hogyan fest egy szerelvény alulnézetből. A szerelőcsarnokban nem mindennapi fotóscsemegeként kínáljuk az ACSEV szerelvényt, a DL XVI mozdonyt, a hóseprő mozdonyt, az L VII villamos mozdonyt illetve az M VIII villamos mozdonyt, ahol természetesen lehetőség nyílik arra is, hogy a járműveket testközelből megtekinthessék.
 
Ezen a napon 10.35 és 15.35 között óránként közlekedik Cinkota – Csömör – Kavicsbánya útvonalon a nosztalgia ACSEV szerelvény motorkocsija, amellyel a helyszínen vásárolt 800 forintos, míg 14 éves kor alatt 400 forintos menettérti jeggyel lehet utazni.
 
Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!
 
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.