BKV.hu

Nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban a Hamzsabégi úton

2018-09-24 15:16:06

A kiemelkedően sikeres budafoki „villamosos” nyílt nap után újra a 11. kerületbe várjuk a közösségi közlekedés iránt érdeklődőket. Ezúttal a BKV jelenleg is üzemelő legidősebb autóbuszgarázsa nyitja meg kapuit a szélesebb közönség előtt szeptember utolsó szombatján, 29-én.

 

A nyílt napon a vendégek a korábbiakhoz hasonlóan bepillantást nyerhetnek a telephely életébe, a kisebbek játékosan ismerkedhetnek a közösségi közlekedés eszközeivel.

A megtekinthető, bejárható M108D, M168D, Karsan, C68E és IK284 típusú járművek mellett autóbusz maketteket is kiállítunk. A telephely területén belül egész nap közlekedik a TR5-ös nosztalgia autóbusz körjárat.

A méreteit és építési technológiáját tekintve 1949-es átadásakor világrekordnak számító szerelőcsarnok látogatása regisztrációhoz kötött. Regisztrálni online (regisztrációnként legfeljebb 3 fő) a https://www.bkv.hu/hu/visits/55 címen, vagy - korlátozott számban - a helyszínen lehet.

 

Az autóbusz-vezetés iránt érdeklődőket két programmal is várjuk, amelyekre a helyszínen lehet korlátozott számban regisztrálni. A 18. életévüket betöltött, érvényes jogosítvánnyal rendelkezők oktatóbusz volánja mögé ülhetnek tesztvezetésre helyszíni szondás vizsgálat után. Egy autóbusz szimulátor segítségével pedig a jogosítvánnyal még nem rendelkezők is (a tesztvezetésesen résztvevők nem regisztrálhatnak a szimulátorba) bepillantást nyerhet a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmaiba.

 

A gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A kreatív műhelyben (készségfejlesztő játékok), a KRESZ pályán (játékos KRESZ teszt rollerrel) és a múzeumbuszban (közlekedés történeti kvíz) a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek BKV-s ajándéktárgyakra válthatók!

 

A nyílt nap nyilvános eseményeinek zárása után 16:00-17:00 óra között helyszíni regisztrációhoz kötve lehetőséget biztosítunk a járművek exkluzív fotózására.

 

A rendezvény megközelíthető a Móricz Zs. körtérről (a 7-es busz megállójából) és az Etele térről tíz órától fél óránként induló, díjmentesen igénybe vehető nosztalgia járatokkal.

 

Helyszín, időpont:

ATÜI Kelenföldi Divízió (Kelenföldi autóbuszgarázs) 1113 Budapest Hamzsabégi út 55-57.

2018. szeptember 29. szombat 10:00-16:00 óra között

 

BKV Zrt.