BKV.hu

Nyár végén is útra kelnek a BKK nosztalgiajáratai

2015-07-30 11:06:19

2015 augusztusában is számos nosztalgiajárattal várja a BKK és a BKV a régmúlt szerelmeseit. Ebben a hónapban a  fővárosban és Budapesten kívülre is elindulnak az elmúlt években már rendkívül népszerűvé vált nosztalgiajáratok, az öreg nosztalgia HÉV, -villamos, -trolibusz, valamint -autóbusz. Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából nosztalgia HÉV is várja az érdeklődőket.

 

Augusztus 2-án (vasárnap) az 1074-es pályaszámú, E jelzésű favázas villamos aMóricz Zsigmond körtér M és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között szállítja az érdeklődőket.

Ezen a napon Budapesten kívülre, Szentendrére is elindul a C jelzésű Ikarus nosztalgia autóbusz is.

 

Augusztus 9-én (vasárnap) a 611-es pályaszámú, J jelzésű nosztalgiavillamos aKözvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár.

 

Augusztus 16-án (vasárnap) az I jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér M és a Városliget között szállítja a nosztalgiázni vágyókat.

Ezen a napon a 2624-es pályaszámú, J jelzésű acélvázas villamos a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között szállítja utasait.

 

Augusztus 22-én (szombaton) az U jelzésű  156-os pályaszámú nosztalgiatroli a 74-es és a 72-es trolibusz vonalán, a  Károly körút (Astoria M) és az Arany János utca M között közlekedik.

Augusztus 23-án (vasárnap) a J jelzésű 436-os pályaszámú, favázas villamos a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalán, a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár.

 

Augusztus utolsó vasárnapján (30-án) a 611-es pályaszámú, J jelzésű nosztalgiavillamos aKözvágóhíd H és a Jászai Mari tér között jár.

 

Nosztalgiázás augusztus 20-án

 

Augusztus 20-án nosztalgia HÉV-vel utazhatnak a régmúlt szerelmesei. Ezen a napon az MVIII–as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között jár.

 

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani

 

A nosztalgiajáratokon – a tavalyi változatlan árakon váltható – nosztalgiajeggyel lehet utazni (vagyis a helyi és a helyközi járatokon a felnőttek 500-500 forintért, a 6–14 éves gyerekek pedig 300-300 forintért vásárolhatnak jegyet). Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves nosztalgiabérleteket is vehetnek. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül. A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Kormányrendelet értelmében a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe azok, akik egyébként is díjmentes utazásra jogosultak.

 

Nosztalgiajáratainkról, valamint azok díjszabásáról bővebb információ az alábbi linken található: http://www.bkk.hu/nosztalgia/

 

A járatok és indulási időpontjaik változtatásának jogát fenntartjuk.

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Budapest, 2015. július 30.

Budapesti Közlekedési Központ

 

BKV Zrt.