BKV.hu

November 16-tól már csak diákigazolvánnyal

2011-11-07 11:38:14

 

Idén is előfordulhat, hogy a diákigazolványok kiállítása egyes esetekben késedelmet szenved. Mivel ez a probléma a korábban jelzett időszakon túl is fennáll, ezért az oktatási szaktárca újabb kezdeményezésével összhangban a diákok számára a BKV hosszabb határidőt (2011. november 15.) biztosít.
Korábbi közleményünk szerint 2011. október 31-ig fogadtuk el az iskolák által kiadott tanulói jogviszony-igazolást, hallgatói jogviszony-igazolást, illetve a közoktatási vagy felsőoktatási diákigazolvány-igénylőlapoknak az iskolák által hitelesített (intézményvezető által aláírt és az intézmény hivatalos bélyegzőjével ellátott) másolatát.

Az oktatási szaktárca újabb kezdeményezésével azonban a diákok számára a BKV hosszabb határidőt biztosít, 2011. november 15-ig.

Így a tanulók, hallgatók diákigazolvány hiányában, de az előbbiekben felsorolt igazolások valamelyikének birtokában november 15-ig az őket megillető kedvezményekkel vehetik igénybe szolgáltatásainkat. Bérlet használata esetén a szelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a 14 éven felüli (személyi igazolvánnyal rendelkező) tanulóknak a személyi igazolványuk sorszámát kell ráírni. Személyi igazolvánnyal nem rendelkezők a születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen. A tanuló bérletszelvény csak a tanulói jogviszony-igazolás, a hallgatói jogviszony-igazolás, a közoktatási vagy felsőoktatási diákigazolvány-igénylőlap fentiek szerint hitelesített másolata és 14 éves kortól a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra!

2011. november 15. után kizárólag a diákigazolványok jogosítanak a tanulóknak szóló kedvezmények igénybe vételére, egyéb igazolvány vagy igazolás nem fogadható el. Ennek megfelelően a tanulók által használt bérleteken november 15-ét követően csak diákigazolvány-szám szerepelhet. Aki diákigazolvány nélkül ennél későbbi lejárati idejű bérletet használ, annak legkésőbb a november 15-ét követő első utazása megkezdése előtt pénztárainkban 250 Ft-os kezelés díj ellenében ki kell cseréltetnie a bérletszelvényét.