BKV.hu

Nosztalgiázzon júliusban is a BKK-val!

2014-07-04 20:46:02


Idén júliusban is számos nosztalgiajárattal várjuk az érdeklődő közlekedésbarátokat és a nosztalgiázni vágyókat. A BKK és a BKV közkedvelt nosztalgiavillamosai és -autóbuszai július minden hétvégéjén a 2-es villamos vonalán, valamint a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekednek.


Szombati nosztalgiázás autóbuszokkal
A C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz július 12-én és július 26-án a Deák Ferenc tér M és Szentendre H között közlekedik.

Vasárnapi múltidézés villamosokkal
A Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a 2-es villamos vonalán júliusban minden vasárnap indítunk nosztalgiavillamost, melyről megcsodálható a budai panoráma.

Július 6-án és július 20-án a J jelzésű több mint 100 éves, acélvázas 2624-es villamos szállítja az érdeklődőket.
Július 13-án és július 27-én szintén a J jelzésű 436-os pályaszámú, az idén 100 éves, favázas sárga villamos közlekedik.

Nosztalgiajáratainkon különleges díjszabás szerint kell jegyet váltani
A nosztalgiajáratokat nosztalgiajeggyel lehet igénybe venni. A helyi és helyközi vonaljegyek a felnőtteknek egyaránt 500 forintba, míg a 6–14 éves gyermekeknek 300 forintba kerülnek.
Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyek és éves nosztalgiabérletek vásárlása is lehetséges. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratainkon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, míg az éves nosztalgiabérlet 15.000 forintba kerül.
A közforgalmú utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendelet értelmében díjmentes utazásra jogosultak a nosztalgiajáratokat is díjfizetés nélkül vehetik igénybe.

A díjszabásról bővebb információ honlapunkon, az alábbi linken található: http://bkk.hu/tomegkozlekedes/jegyek-es-berletek/jegy-es-berletarak/

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

Budapest, 2014. július 4.
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.