BKV.hu

Nosztalgiavillamosok és színes programok a IV. Kamaraerdei villamosnapon

2012. szeptember 30-án, vasárnap a IV. Kamaraerdei villamosnapon várjuk az érdeklődőket Budapesten, a 41-es villamos Kamaraerdei Ifjúsági Park végállomásán. A rendezvény Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV által szervezett 125 éves hév- és villamosközlekedés ünnepi rendezvénysorozat részeként egész nap ingyenesen látogatható. 
 
A villamosnapon húsz percenként nosztalgiavillamosok közlekednek a 18-as, a 41-es és a 47-es villamosok Újbuda-központ megállójától Kamaraerdőbe. Az első villamos Újbuda-központtól 9:10-kor, Kamaraerdőből 9:50-kor, az utolsó Újbuda-központtól 15:30-kor, Kamaraerdőből 16:10-kor indul. A nosztalgia villamosokon a kalauztól váltott 400 forintos menetjeggyel lehet utazni. Hat éven aluliak számára az utazás díjmentes. A nosztalgiajáratokon a száz éves favázas járművek mellett utazni lehet a debreceni FVV csuklóssal, illetve a forgalomból öt éve kivont UV villamossal is. 
A nosztalgiavillamosok felszállás céljából a  végállomásokon kívül csak a Budafok kocsiszín és a Budafoki elágazás megállóhelyeken állnak meg. Leszállásra bármelyik megállóhelyen megállnak, ha azt a járművezetőnek vagy a kísérőnek időben jelzik.
 
A rendezvényen gyerekek és felnőttek egyaránt találnak szórakoztató programot. A villamos-közlekedéshez, környezettudatossághoz és a 125 éves évfordulóhoz kapcsolódó kvízen nyereményekkel jutalmazzuk a helyes válaszokat. A kicsiket múzeumpedagógiai foglalkozással és színezéssel várjuk. Lehetőség lesz papírmakett és hűtőmágnes készítésére, óriás puzzle kirakására, memóriatesztelésre, fényképezkedésre korhű kalauz ruhákban, kismotorozásra vonalhálózati térképes szőnyegen és egy Ikarus buszban levő élő, interaktív mini-világ kiállítás megtekintésére.
 
A látogatók ízelítőt kaphatnak a nagy sikerű retroplakát kiállításból, illetve megtekinthetnek egy makett- és egy szakmai kiállítást is. A Zöld Zebra Állatmenhely Alapítvány jóvoltából lesz állatsimogató és örökbefogadási lehetőség is.
 
Mindenkit szeretettel várunk a IV. Kamaraerdei villamosnapon!

 
Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala
Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.