BKV.hu

Nosztalgia járatok a II. Villamosvezető Európa-bajnokság döntőjén

2013-11-22 10:42:26

A BKV Zrt. két munkavállalójának tavalyi nagyszerű sikerét követően Tarlós István főpolgármester fővédnökségével idén hazai pályán rendezhetjük meg november 23-24-én (szombat-vasárnap) a II. Villamosvezető Európa-bajnokságot. A vasárnapi döntő ideje alatt nosztalgia szerelvény közlekedik Újbuda-központ és a Hungária kocsiszín között.

A vasárnapi verseny idején a Debrecenből érkezett, Budapesten 1963-tól 1983-ig közlekedő Bengáli villamos, illetve az 1906-ban gyártott, de az 1970-es évek forgalmi állapotában felújított kéttengelyes nosztalgia villamos közlekedik majd Újbuda-központ (4-es villamos végállomás) és a rendezvény helyszíne között.

A villamosok a Hungária kocsiszín felé a Petőfi híd–Mester utca–Haller utca–Nagyvárad tér–Orczy tér–Salgótarjáni utca, majd vissza a Salgótarjáni utca–Népszínház utca–Blaha Lujza tér–József körút–Corvin-negyed–Ferenc körút–Petőfi híd útvonalon közlekednek.
A nosztalgia járatok a közbeeső megállóhelyeken csak akkor állnak meg, ha van felszálló utas, vagy ha a leszállási szándékot idejében jelzik a jármű személyzetének.

Díjszabás:
A nosztalgia villamosokra nosztalgia díjszabással közlekednek, melynek díja 500 forint egy utazásra. A 6-14 év közöttiek kedvezményes jeggyel utazhatnak, mely 300 forintba kerül. Hat éves kor alatt és 65 év felett az utazás díjmentes.Nosztalgia közlekedés Újbuda-központtól november 24-én:

A nosztalgia villamosok Újbuda-központtól 8:40-tól 16:10-ig minden óra 10 és 40 perckor indulnak.

Nosztalgia közlekedés a Hungária kocsiszínből november 24-én:

Az Európa-bajnokság helyszínétől (a Sport utca és Százados utca kereszteződésétől) a nosztalgia járatok 8:44 és 16:14 között minden óra 14 és 44 perckor indulnak.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk vasárnap!


BKV Zrt.