BKV.hu

Nézze meg a Szentendrei Tömegközlekedési Múzeumot!

2012-03-28 15:32:37

A BKV Zrt. szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeuma a megszokott téli szünet után április 1-jén ismét megnyitja kapuit. Az idén 20 éves múzeumban öt kiállítóterem, egy bemutatócsarnok és egy szabadtéri kiállítóhely mintegy 70 korhűen felújított járművel fogadja a látogatókat. A múzeum különlegessége, hogy látogatóink a kiállított járművek egy részére fel is szállhatnak.

A múzeumban látható a 125 évvel ezelőtt elindult budapesti hév egyik mozdonya, a párizsi magyar kulturális évadon is járt és valódi századfordulós hangulatot áraszó BKVT 418-as pályaszámú villamos, de itt kapott helyet az utolsó magyar gyártmányú metrószerelvény egy tagja is. Magyarország egyetlen országos gyűjtőterületű városi közlekedési szakgyűjteménye idén, július 14-én 20 éves lesz.

Az elmúlt két évtized egyik fontos lépése volt, hogy a műtárgyi járműpark mellett a tavalyi évben a múzeumnak otthont adó, 1914-ben épített kocsiszín is műemlék lett. A BKV a magyar mérnöki eredmények bemutatásával, valamint saját és jogelődjei történetének és eredményeinek közkinccsé tételével elkötelezett az értékteremtés és értékmegőrzés területén. A fővárosi közösségi közlekedés mintegy másfél évszázadát tablókon, fényképeken, tárgyi emlékeken és járműveken keresztül bemutató múzeum mára nemzetközi viszonylatban is jelentős gyűjteménnyel várja látogatóit. A múzeum különlegessége, hogy az érdeklődők a kiállított járművek egy részére fel is szállhatnak.A múzeum címe:

2000 Szentendre, Dózsa György út 3.

A szentendrei HÉV végállomásának közvetlen szomszédságában.

Nyitva tartás:

hétfő kivételével minden nap 10.00 - 17.00 között
.
A belépőjegyek árai:

Felnőtt: 320 Ft

Diák és nyugdíjas: 260 Ft

Fotó- és videójegy: 490 Ft