BKV.hu

Nemes Gábor kampánya a munkahelyek megtartásának ellehetetlenítéséhez vezethet

2015-10-08 13:57:54

A BKV vezetése ismételten megerősíti, hogy átmenetileg, a jelenlegi helyzetben az egyetlen lehetséges és megvalósítható megoldás a rendelkezésre állási konstrukció jóváhagyása.
 
A buszközlekedés fenntartásához autóbuszokra van szükség, azonban az egyébként ideálisnak tűnő opciók, a vásárlás és a lízing beruházási forrást igényelnek, ami egyelőre nem  áll a BKV rendelkezésére. Beruházási forrás nélkül átmenetileg az egyetlen lehetséges és megvalósítható megoldás a közösségi közlekedés zökkenőmentes biztosítására és a járművezetők munkahelyének megőrzésére a rendelkezésre állási konstrukció.
 
Egy hétköznapi példával élve: mi is jobban szeretnénk téli szalámit reggelizni, de ha nincs más, megelégszünk  egyelőre a párizsival is, hogy ne maradjunk éhesek.
 
A jelenlegi anyagi lehetőségek józan mérlegelésével a rendelkezésre tartási konstrukció  szolgálja leginkább a járművezetők munkahelyének megtartását. A járművezetők érdeke pedig egybe esik a BKV menedzsmentjének arra irányuló törekvésével, hogy ne folytatódjon a Társaság piacvesztése, hiszen az létszámleépítéshez vezethet.
 
Ezzel szemben - amivel Nemes Gábor kampányol a sajtóban - éppen a munkahelyek megtartásának ellehetetlenítését eredményezheti, mert ha a BKV nem tudja járműparkját megújítani további piacvesztést szenvedhet el.
                      
Az EKSZ elnöke felesleges pánikot kelt a buszvezetők körében, mivel a mostani konstrukció célja – ahogy többször is hangsúlyoztuk – éppen a járművezetők munkahelyének megőrzése.BKV Zrt.