BKV.hu

Nem műszaki hiba okozta a balesetet

Tévesen jelent meg a médiában az, hogy a BKV frissen beszerzett Mercedes Citaro típusú autóbuszának műszaki meghibásodása okozott balesetet Solymáron. Személyi sérülés nem történt, a járművezető elismerte a felelősségét.
 
Sajnálatos, de többször előforduló eset a BKV-nál az, hogy a járművezető egy általa okozott baleset után műszaki hibára hivatkozik. Ebben az esetben is feltételezhetően az ijedtségnek, és az enyhe fokú sokkos állapotnak köszönhetően ez történt. Ezek után a médiában tévesen olyan információk jelentek meg, amely szerint a jármű műszaki állapota lehetett a baleset kiváltó oka, ami természetesen nem igaz, a vizsgálat során már ma este a busz vezetője is elismerte a felelősséget.
 
Ma este fél 6 után Solymáron, a József Attila utca 2 szám előtt, a Solymár, PEMŰ végállomás felé közlekedő 164-es jelzésű, Mercedes Citaro típusú autóbusz személygépkocsinak ütközött. Személyi sérülés nem történt, az autóbusz járművezetője műszaki hibára hivatkozott, amelyet később a BKV helyszínen intézkedő műszaki szakértője nem állapított meg. A bejelentést, illetve a műszaki hibára hivatkozást nem sokkal este 8 után a járművezető is visszavonta, és a balesetért a felelősségét a helyszínen elismerte.
 
A BKV mint eddig, ezután is kizárólag biztonságos, a közúti közlekedésre alkalmas járműveket ad forgalomba.