BKV.hu

Nem minden busz BKV-busz – reagálás az MTI hírére

Tisztelt Címzett!
 
A BKV Zrt. sajnálattal tapasztalta,  hogy egy 2013. május 12-én (vasárnap) a Nyugati pályaudvar közelében történt -  a BKV Zrt-től teljesen független - balesetet Társaságunk nevével kapcsolták össze. Ezáltal félretájékoztatták a közvéleményt, amikor azt írták, hogy BKV busz balesetében sérült meg 2 fő. Az autóbuszt, mely érintett volt a balesetben, a VT Transman Kft. üzemelteti.
Nyomatékosan felhívjuk a figyelmüket, hogy a VT Transman Kft. csakúgy, mint a BKV Zrt.,  a BKK Zrt. szolgáltatója, és Társaságunktól teljesen függetlenül működik.
 
Bízunk benne, nem az az indoka a BKV Zrt. kapcsolatba hozatalának egy tőlünk teljesen független üggyel, hogy így többen olvassák a hírt, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a VT Transman Kft. a címben kevesebb olvasót/nézőt generál. Bármi is a tévedés oka, semmi sem magyarázat arra, hogy a BKV Zrt-t negatív színben tüntessék fel egy olyan ügyben, amiben egyáltalán nem érintett.
 
Kérjük - a jó hírnév további  megsértésének megakadályozása érdekében - az azonnali, soron kívüli helyreigazítást elvégezni szíveskedjenek, melyből kitűnik, hogy a BKV Zrt. egyáltalán nem érintett a balesetben, illetve abban a VT Transman Kft. járműve vett részt.
 
Kérjük, hogy a helyreigazítás megtörténtéről tájékoztatni szíveskedjenek. Amennyiben a közlemény közzétételére a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól 2010. évi CIV. törvény 12. § (2) bekezdésében előírt határidőn belül (5 nap) és módon nem kerül sor, igényünket bírósági úton leszünk kénytelenek érvényesíteni.
 
Együttműködésükben bízva,
 
Üdvözlettel:
BKV Zrt.