BKV.hu

Nem közlekedik a H5-ös HÉV, illetve a 19-es és a 41-es villamos a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között 2018. február 24-én és 25-én, valamint 2018. március 3-án és 4-én

2018-02-19 08:42:08

A H5-ös HÉV 2018. február 24-én és 25-én (szombaton és vasárnap), valamint 2018. március 3-án és 4-én (szombaton és vasárnap) Szentendre, illetve Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő megállóhely között közlekedik, mert a HÉV-alagútban garanciális munkákat és monitoring méréseket végeznek. A lezárás ideje alatt a HÉV helyett a H5-ös pótlóbusszal és a 109-es autóbusszal lehet utazni a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H között. A 19-es villamos rövidített útvonalon, a Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H között; a 41-es villamos pedig a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a Krisztina körúton keresztül közlekedik. A H5-ös pótlóbuszon kerékpárok szállítása megengedett.

 

Menetrendi változások

 

·         A H5-ös HÉV szerelvényei Szentendre és a Margit híd, budai hídfő megállóhely, illetve a Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő megállóhely között közlekednek a menetrend szerinti követési időközzel. A munkák ideje alatt a szerelvények a Batthyány tér irányú peron mellé érkeznek és onnan is indulnak vissza Békásmegyer, illetve Szentendre felé.

·         A HÉV pótlására H5-ös jelzéssel pótlóbusz-járat indul a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H között. A pótlóbuszokra a 109-es autóbusz felszállóhelyein lehet felszállni.

·         A 19-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a Kelenföld vasútállomás M és a Batthyány tér M+H között. A Batthyány tér M+H és Óbuda között a 109-es autóbusszal lehet utazni, amely vasárnap napközben sűrítve közlekedik.

·        A 41-es villamos változatlanul a Bécsi út/Vörösvári út és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között közlekedik, de a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között módosított útvonalon, a Krisztina körúton keresztül. A szerelvénynek a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A; a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között a 17-es villamos érintett megállóhelyein állnak meg.

 

A csatlakozások biztosítása érdekében a lezárás ideje alatt a 118-as, a 34-es, 134-es, a 137-es, a 204-es, 218-as, a 219-es, a 237-es, a 243-as és a 296-os autóbusz esetenként a megszokottól eltérő időpontban, később közlekedik. A menetrendek a BKK honlapján érhetők el.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A munkák ideje alatt a 109-es autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezen a járaton az alábbi előírás érvényes:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re, vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra, illetve 109-es autóbuszra, valamint a 19-es és a 41-es villamosról a 109-es autóbuszra, a 41-es villamosról a 19-es villamosra, vagy ellenkező irányban történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2018. február 19.
Budapesti Közlekedési Központ