BKV.hu

Nem csak egy a tízezerből – A BKV arcai

2021-09-16 12:29:46

Vasúti járműszerelő, forgalmi gépjárművezető, üzemviteli csoportvezető… Sorolhatnánk szinte a végtelenségig a BKV-s munkaköröket, de ezek csak üres szavak lennének. Minden beosztást egy hús-vér ember tölt be, akinek neve van és története. Tízezer ember, tízezer név, tízezer történet – A BKV arcai. Hetente új résszel jelentkezik kollégáinkat bemutató miniportré sorozatunk.
 
2019 őszén vlogsorozatot indítottunk, hogy megmutassuk vállalatunk múltjának és jelenének érdekességeit földön, vízen, kötélpályán, alagutakban, járműtelepeken Budapest legkülönbözőbb pontjain. Ahogy fogalmazni szoktunk, bepillantást engedünk a kulisszák mögé.
A kulisszák mögött azonban az érdekes járművek, gépek és épületek között folyamatosan zajlik egy láthatatlan történet is közel tízezer főszereplő részvételével. Munkatársaink mindegyike arra szerződött ugyanis, hogy főszerepet játsszon a főváros közösségi közlekedésének üzemeltetésében. Miniportré sorozatunk célja nem kevesebb, mint megmutatni az embert a szerep mögött. Egy rész két percnyi villanásában elhúzódik a függöny, megjelenik a főszereplő arca, feltekint munka közben, bemutatkozik, és elmondja BKV-s történetét. Megtudjuk, milyen kulcsfontosságú szerepet vállalt a közösségi közlekedés üzemeltetésében, és sokszor kiderül az is, hogy lehet ez a szerep egyszerre munka, hivatás és hobbi.
 
Legújabb epizódunkban Ájpli János vasúti járműszerelő áll a kamerák elé. A „sztori” nem hétköznapi: gondnokból hibakereső.
 
A BKV arcai miniportré sorozat korábbi részeit, és a BKV Vlog videóit keressék Társaságunk hivatalos YouTube csatornáján.


BKV Zrt.