BKV.hu

Nem a metrópótlás okozta a forgalmi zavart a fővárosban

2017-11-09 07:14:42

A 2017. november 6-án indult M3-as rekonstrukciós munkálatok rendben elkezdődtek, ahogyan arról az utasok is meggyőződhettek, illetve, ahogyan arról minden médium részletesen beszámolt. A metrópótlás továbbra is zavartalan, a pótlásban résztvevő 59, csúcsidőben 45 másodpercenként indított autóbusz továbbra is ezen az útvonalon szállítja az utasokat.

 

Mint arról korábban a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ hírt adott, 2017. november 8-án (szerdán) reggel megsüllyedt az útburkolat a Váci út és a Róbert Károly körút csomópontjában. Az úthiba fennakadást nem okozott, a metrópótló autóbuszok folyamatos haladását a rendőrség, a BKV és a BKK munkatársai biztosították. A hiba ideiglenes javítása megtörtént, a végleges javítas folyamatban van.

 

A nap folyamán az alábbi forgalmi akadályt okozó forgalmi zavarok történtek a fővárosban. Ezek semmilyen formában nem kapcsolódnak az M3-as metró felújításához:

 

 • 8:30-kor a 78-as trolibusz terelve közlekedett, mert a VII. kerületi Nefelejcs utca 56-os szám előtt egy gépkocsi szabálytalanul várakozott – 86 perc forgalmi akadály keletkezett;
 • 9:52-től az 1-es villamos helyett Szentlélek tér és Bécsi út között pótlóbuszok közlekedtek, mert az Óbudai rendelőintézet megállóhelynél egy villamos gépkocsival ütközött – a helyszínelés és műszaki mentés idejére 10:18-ig 26 perc fogalmi akadály keletkezett;
 • 13:14-től az 50-es villamos helyett Szarvas csárda tér és Béke tér között pótlóbuszok közlekedtek, mert a Szarvas csárda térnél gépkocsi került a villamosvágányra – a műszaki mentés idejére 13:46-ig 32 perc forgalmi akadály keletkezett;
 • 16:52-kor 50-es villamos tehergépkocsival ütközött a XVIII. kerületi Üllői út és Késmárk utca kereszteződésében, ezért a villamosok helyett Szarvas csárda tér és Béke tér között pótlóbuszok közlekedtek – helyszínelés és műszaki mentés idejére 17:40-ig 48 perc akadály keletkezett.
 • 17:07-kor történt bejelentés alapján a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz forgalmában a IV. kerületi Nádor utca és a Csokonai utca kereszteződésében járművek balesete miatt akadály keletkezett, emiatt az autóbuszok terelt útvonalon közlekedtek 18:12 percig, 65 percen keresztül.
 • 17:04-kor a 4-es és a 6-os villamos helyett az Oktogon és a Jászai Mari tér között, a 72-es és a 73-as trolibusz helyett a teljes vonalon pótló autóbuszok közlekedtek, mert a VI. kerületi Podmaniczky utca és a Teréz körút kereszteződésében egy villamos személygépkocsival ütközött, ezzel lezárva a Podmaniczky utca forgalmát – A helyszínelés és műszaki mentés miatt 39 perc forgalmi akadály keletkezett.
 • 17:23-től az 1-es villamos helyett a Zugló vasútállomás és a Róbert Károly körút/Lehel utca között pótló autóbuszok közlekedtek, mert a XIV. kerületi Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében egy villamos teherautóval ütközött, teljesen lezárva a Thököly út forgalmát. A Thököly úton közlekedő valamennyi autóbuszvonal terelve közlekedett, a közúti forgalomban 17:42-ig 19 perc forgalmi akadály keletkezett.

 

A nap folyamán az alábbi forgalmi akadályt nem okozó forgalmi zavarok történetek:

 

 • 8:12-kor a 9-es autóbusz ütközött a X. kerületben, a Kőbányai út 31-nél, személyi sérülés is történt;
 • 10:00-kor a 83-as trolibusz ütközött a Kálvin téren;
 • 12:10-kor a 75-ös trolibusz ütközött a Jászai Mari téren;
 • 13:46-kor a 156-os autóbusz a II. kerületi Szarvas Gábor úton parkoló gépkocsinak ütközött;
 • 14:50-kor a 144-es autóbusz ütközött XVI. kerületi Rákosi út és Rózsa utca kereszteződésében;
 • 15:49-kor a 124-es autóbusz ütközött a XV. kerületi Klapka utca és Szerencs utca kereszteződésében;
 • 16:19-kor az M3-as pótlóbusz ütközött a XIII. kerületi Lehel utca és Gogol utca kereszteződésében;
 • 16:27-kor az 56-os villamos gépkocsival ütközött XXII. kerületi Budafok, Városház tér végállomáson;
 • 16:38-kor a 16-os autóbusz gépkocsinak ütközött;
 • 17:11-kor a 169E autóbusz tükrét egy tehergépkocsi a XVII. kerületi Pesti út és Kis utca kereszteződésében letörte;
 • 17:44-kor a 133E autóbusz gépkocsival ütközött a XIV. kerületi Cházár András utca és Thököly út kereszteződésében;
 • 18:04-kor a 7-es autóbusz ütközött gépkocsival XV. kerületi Nyírpalota utca végállomásnál.

 

Ezeken kívül áramellátási hibák miatt nem működtek a jelzőlámpák az Andrássy úton 16:45 és 18:50 között.


A balesetek nem befolyásolták az M3-as pótlóbuszok közlekedését. Naponta – sajnálatos módon – több baleset is történik a fővárosban, amely miatt szükséges az azonnali buszpótlás – ez azonban nincs hatással olyan előre megtervezett és fontosságú feladatra, amilyen a metró pótlása. A balesetek és az okozott kellemetlenségek miatt az utasok elnézését és türelmét kérjük, azt azonban határozottan visszautasítjuk, hogy a jól megszervezett metrópótlásra egyéb pótlóbuszok közlekedése hatással lenne, illetve hogy a BKV Zrt. nem rendelkezik megfelelő mennyiségű autóbusszal a pótlási feladatok ellátására - a dugókat a balesetek okozták, amelyek nincsenek összefüggésben a metrópótlással.

 

Budapest, 2017. november 8.

BKV Zrt.

Budapesti Közlekedési Központ