BKV.hu

Napközben is jár a D12-es hajójárat

2012-07-03 10:41:32
A rendkívüli utasforgalomra való tekintettel Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elrendelte, hogy a D12-es jelzésű hajójárat ne csak a csúcsidőszakban, a reggeli és a késődélutáni órákban, hanem egész nap közlekedjen a mai napon. Így a Dunán a hajók az eredetileg tervezett órás követés helyett jelenleg sűrűbben, 30-40 percenként közlekednek.

A július 1. óta közlekedő új dunai hajójáratokon már az első hétvégi napon mintegy 2000 utas utazott, hétfőn pedig még ennél is többen választották az új közlekedési módot, ami délutánra zsúfoltsághoz vezetett. Emiatt hétfőn intézkedtünk a hajójárat sűrítéséről, tartalék jármű forgalomba állításáról. A nagy melegben sokan választják, kipróbálják ma is az új hajójáratokat, így Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elrendelte: az eredetileg meghirdetett, csúcsidőre korlátozott üzemidőt kiterjesztve egész nap közlekedjen a D12-es jelzésű hajójárat a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát között. Így a Dunán az Újpest, Árpád út és a Haller utca között közlekedő D11-es jelzésű járattal közösen 30-40 perces követést biztosítunk a hamar népszerűvé vált hajójáratokon.

A hajójáratok fejlesztésének, az üzemidő bővítésének, a járatok sűrítésének lehetőségét folyamatosan vizsgálni fogjuk az utasszám-adatok alapján. Tisztában vagyunk azonban azzal is, hogy egy új szolgáltatás bevezetésekor a legnagyobb érdeklődés minden esetben az első napokat jellemzi. A kezdeti időszakot követően a menetrendet az igényekhez fogjuk igazítani, illetve egy átfogó szakmai javaslatot is kidolgozunk a továbbfejlesztés lehetőségeiről, a járműpark korszerűsítéséről, illetve dolgozunk már újabb hajóállomások létesítésén is.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy hajójáratainkat mindenki igénybe tudja venni. Az érdeklődés minden előzetes várakozást felülmúlt, ezért elnézést kérünk azoktól az utasoktól, akiket érintett a menetidő-növekedés, illetve akik nem fértek fel a járatokra.

Budapesti Közlekedési Központ