BKV.hu

Nagy az érdeklődés, kiemelt létszámmal indultak a BKV őszi autóbusz-vezető képzései

2023-09-19 10:11:00

Már csaknem hatvanan kezdték el a BKV új, B kategóriáról induló autóbusz-vezetői tanfolyamait. A képzésekre folyamatosan lehet jelentkezni a karrier.bkv.hu weboldalon.

A BKV Zrt. idén szeptemberben az elsők között kezdte meg azt a jogszabály által lehetővé tett képzést, amelyben a B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők már közvetlenül – a C kategóriás képzést átugorva – szerezhetik meg az autóbusz-vezetéshez előírt D kategóriás jogosítványt.

Az első tanfolyamokon mintegy 60 embert iskolázott be Társaságunk, így a még szeptemberben induló képzésekkel együtt ez a szám a hónap végére meghaladhatja a 80 főt. A járművezető tanulók – munkaszerződéssel – 5-6 hónap alatt sajátíthatják el a szükséges ismereteket, hogy a későbbiekben erősítsék a Társaság képzett járművezetői állományát.

Emellett Társaságunk a C kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők részére is folyamatosan, havonta indítja a D-s képzését, amely - a teherautós jogosítvánnyal már megszerezett ismeretek miatt - csaknem egy hónappal rövidebb, mint azoké, akik B kategóriás jogosítvánnyal jelentkeznek. A trolibusz ágazatban is folyamatos a képzés, ahol szintén munkaviszonnyal, trolibuszvezető tanuló pozícióban szerezhetik meg a jelentkezők B kategóriás jogosítvány birtokában a trolibuszvezetéshez szükséges szaktudást.

A BKV-nál a járművezető tanulók tanulmányaik idejére nem csupán fizetést, hanem a tanfolyamok moduljaihoz kapcsolódóan bruttó 150.000 Ft/modul sikerdíjat is kapnak, ami (D+TR+GKI esetén) akár a bruttó 1.050.000 forintot is elérheti. A képzett autóbusz- és trolibuszvezetők átlagos bruttó keresete Társaságunknál már 730.000 forint.

A BKV Zrt., mint Budapest legnagyobb közösségi közlekedési szolgáltatója a nyugdíjba vonulók, a pályaelhagyók lemorzsolódása, valamint a szolgáltatásának bővítésére tekintettel az autóbusz és trolibusz ágazatában továbbra is várja a járművezetők jelentkezését, és kínál nekik – akár átképzéssel is – stabil, hosszútávú foglalkoztatást.

 

BKV Zrt.

2023. 09. 19.