BKV.hu

Múzeumok Majálisa: a BKV idén is ott lesz

2013-05-08 12:07:50

A 2013. május 11-12-ei hétvégén újra kitelepülnek a múzeumok a budapesti Múzeumkertbe, ahol immár 18. alkalommal rendezik meg a Múzeumok Majálisát, a múzeumi seregszemlét. A BKV a hivatalos mottónak megfelelően - „RE:19, azaz a Kreatív 19. század” - a 19. századi (Pest-Buda) Budapest kialakuló közösségi közlekedésébe enged betekintést.

A BKV a rendezvény ideje alatt, 2013. május 11-12-én, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várja az érdeklődőket, közlekedés kedvelőket és történelem rajongókat a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.
 
A BKV - már hagyományszerűen - idén is képviselteti magát az eseményen. A BKV múzeumok standja a Múzeumok Majálisa központilag kijelölt tematikájához - RE: 19, azaz a Kreatív 19. század - és intézményeink profiljához igazodva a 19. századi (Pest-Buda) Budapest kialakuló közösségi közlekedésébe enged betekintést. Helyszíni tablós kiállítással mutatjuk be a "budapesti elsőket", azaz a korszak közlekedési újdonságait, nemzetközi viszonylatban is úttörőnek számító járműveit, elindulásuk rövid történetét.
 
A témához kapcsolódó – különböző korcsoportok számára összeállított - feladatlapok segítségével látogatóink közlekedéstörténeti ismereteiket tesztelhetik, valamint kézműves foglalkozással a legkisebbeknek is kínálunk programot.
 
A helyszínen a közlekedés(történet) iránt érdeklődőknek lehetősége lesz különböző könyvek, BKV-s ajándéktárgyak megvásárlására.
 
A BKV múzeumain kívül a Múzeumkertben több mint 100 múzeum, koncertek, táncbemutatók, kézműves foglalkozások és vásár, valamint gyerekprogramok várják az érdeklődőket.
 
A belépés ingyenes.

Budapesti Közlekedési Központ 
BKV Zrt.