BKV.hu

Mit üzennek a bajuszos Combinók?

Mára már megszokhattuk, hogy november elejétől néhány hétig a mosolygó villamosok mellett megjelennek a bajszos Combinók is a nagykörúton. Bármilyen megmosolyogtató is, amikor egy-egy megállóban egymás mellett látjuk a két különböző matricával díszített járművet, mégsem a látvány kedvéért róják a bajszosok a kilométereket ebben az időszakban. A BKV és az Astellas Pharma közös kampánya a Movember nemzetközi mozgalomhoz kapcsolódva ma már a Combinókon és a nagykörút vonalán elhelyezett matricákkal, plakátokkal hívja fel a figyelmet a prosztatarák szűrés fontosságára, az egészség megőrzésére.

 

Rendszeres szűréssel a prosztatarák időben diagnosztizálható és kezelhető lenne, ezért az évenkénti prosztatarákszűrés minden 50 év feletti férfinak javasolt panaszmentes állapotban is, hiszen a korai diagnózis a betegség sikeres kezelésének legfontosabb feltétele. Ezt különösen érdemes figyelembe venni, mivel így a férfiak azon 30 százaléka is megmenthető lenne Magyarországon is, akik még napjainkban is későn, már áttétes stádiumban fordulnak orvoshoz.

 

Ne feledjük, a szívinfarktus után a prosztatarák a leggyakoribb halált okozó betegség a férfiak között!

 

A BKV és az Astellas Pharma a bajuszos Combinókkal üzeni: a rendszeres szűrésnek köszönhetően időben felismert betegség nagy arányban teljesen meggyógyítható, illetve hosszabb távon is jól kezelhető.

 

Budapest, 2022. 11.07.

 

BKV Zrt.