BKV.hu

Minden héten BKV-s nyílt nap – bemutatkozik a Fehér úti metró járműtelep

2020-06-11 15:42:16

Már 5. hete annak, hogy elindítottuk virtuális telephely-látogatásainkat. Az érdeklődők videós sorozatunkat a YouTube-on láthatják, itt péntekenként egy-egy újabb nyílt nappal jelentkezünk. Ezúttal az 50 éves metró M2 Fehér úti járműtelepét járhatjuk be, így akár többször is rácsodálkozhatnak érdekességeire, titkaira.


A virtuális telephely-látogatásra mindenkit szeretettel várunk, és garantáljuk, hogy sem az időjárás, sem pedig a tömeg nem akadályozza a látnivalókban való gyönyörködést. Bízunk benne, hogy régi és új vendégeink elégedettek lesznek a lehetőséggel, amelynek során ismét testközelből ismerkedhetnek meg járműveinkkel, és azok otthonával. A metró 50. születésnapjára tervezett rendezvényeket egyelőre el kellett halasztani egy későbbi időpontra, de addig is igyekszünk régi fotókkal, emlékekkel és friss információkkal ellátni a velünk ünneplőket.

M2-es metróvonal, azaz a kelet-nyugati metróvonal a budapesti metró második vonala a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között. Építését 1950-ben kezdték el; az első szakaszt a Fehér út (Örs vezér tere) és a Deák tér között 1970-ben, a második szakaszt a Deák tértől a Déli pályaudvarig 1972-ben adták át. A Deák teret és az Örs vezér teret összekötő, kelet-nyugatinak vagy „piros” metrónak is nevezett M2-es vonal első, már utasokat is szállító metró 1970. április 3-án 04.10-kor gördült ki a Fehér úti telephelyről. A főváros közösségi közlekedésének vasúti gerincvonalát a budapesti metróvonal adja, amely több utast szállít egy nap, mint az országos vasút. A metró a mai napig vonzza a közlekedés iránt rajongó érdeklődőket. Ebből a világból láthatnak egy szeletkét legújabb filmünk nézői. Többek között aprólékosan szemrevételezhetik az M2-n közlekedő Alstomokat, és a kisföldalatti, vagy az ipari csuklósok javítását is.

Az esemény linkje:https://facebook.com/events/s/virtualis-telephely-latogatas-/614207579516420/?ti=cl

A járműtelepeket bemutató videókat lelkes amatőrfilmes munkatársaink készítették szabadidejükben. Ezúton is köszönjük kollégáinknak, hogy ezzel hozzásegítették a BKV-járművek és a közösségi közlekedés budapesti és vidéki rajongóit ahhoz, hogy a kulisszatitkokba betekinthessenek.

Bár a jelenlegi helyzetben nem a tervek szerint ünnepelhetjük a metró jubileumát, mégis szeretnénk, ha együtt ünnepelnénk ezt a kerek évfordulót. Számos játékkal és érdekességgel készülünk, ezért kövessék Facebook

(www.facebook.com/bkvzrt1 ) és Instagram (www.instagram.com/bkvzrt_official/?hl=hu) oldalunkat, valamint  honlapunkat ( www.bkv.hu ). 

 

Korábbi virtuális telephely-látogatások
A Szépilona, és a Budafok kocsiszínek, valamint a Troli járműtelep és a Hungária kocsiszín bemutatása utólag is elérhető a BKV YouTube-csatornáján:

https://youtu.be/GvUp9KzG1e8

https://youtu.be/ZZAbZTEyj1I

https://youtu.be/qGFTW44kiH0

https://youtu.be/_64w-Nib_CE

 

BKV Zrt.